Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 redenen om Pisa te bezoeken

Pisa, een van de grootste steden van Toscane, staat wereldwijd bekend om de Torre pendente di Pisa. In Nederland ook wel bekend als de Scheve Toren van Pisa. Deze stad heeft echter veel meer te bieden dan alleen dit monument. Je zult je vast afvragen wat dit dan is. Daarom zetten wij de 5 redenen om Pisa te bezoeken op een rijtje.

Duomo Santa Maria

De Dom van Pisa, beter bekend als de Duomo Santa Maria, is de tweede trekpleister van de stad Pisa. Dit monument is te vinden op de Piazza dei Miracoli, naast de Torre pendente di Pisa. Deze kerk is gebouwd van de buit die Pisa heeft veroverd met de slag met de Saracenen op Sicilië. De Duomo Santa Maria is gratis te bezoeken.

Piazza del Duomo

Het plein ‘Piazza del Duomo’ vormt het attractiepark van de stad. Naast dat hier de Torre pendente di Pisa en Duomo Santa Maria te vinden zijn, beschikt dit plein over nog veel meer prachtige monumenten. Daarnaast zijn er veel grasvelden waar er helaas maar enkele plekken zijn waar je heerlijk kunt genieten van de zon. Het plein beschikt ook over veel restaurants en hotels.

Piazza del Duomo

Corso Italia

Wanneer je op zoek bent naar een leuke wijk om naast lekker te eten ook te winkelen dan moet je de winkelstraat Corso Italia zeker niet vergeten om te bezoeken. Voor ieder wat wils zijn hier winkels te vinden. Er hangt daarnaast een erg gezellige sfeer door de vele straatartiesten. Echt een aanrader dus om deze straat te bezoeken!

Orto Botanico di Pisa

Net als veel grote steden beschikt ook Pisa over een Botanische Tuin. Wat de Orto Botanico di Pisa echter zo bijzonder maakt is dat het de oudste Botanische Tuin van de wereld is, opgericht in 1544 maar in 1591 van locatie gewisseld. Het is een uitstekende omgeving om even tot rust te komen en een wandeling te maken. De Orto Botanico di Pisa beschikt over prachtige bloemen, planten, vijvers en kruidentuinen. Daarnaast zijn er ook een natuurhistorisch museum en een bibliotheek te vinden.

Sant Antionio

Aan de rivier de Arno, de langste en belangrijkste rivier van de regio Toscane, ligt de oudste wijk van de stad Pisa genaamd de Sant Antionio. Naast dat je in de Botanische tuin heerlijk rustig een wandeling kunt maken, kan dit ook zeker in deze wijk. In plaats van prachtige tuinen en vijvers zijn hier veel oude gebouwen, kerken en een Benedictijner klooster te bewonderen.

Heb jij nog leuke tips voor een stedentrip naar Pisa? Deel ze gerust met ons!

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl