Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

7x de lekkerste producten van Toscane voor thuis

Komt je vakantie in Toscane richting het einde? Vergeet dan zeker niet tassen te vullen met alle Toscaanse delicatessen! Er is namelijk niets leukers dan van een vakantie thuiskomen met armen vol shoppers gevuld met lekkers. Er valt op deze manier direct na te genieten van een geslaagde vakantie en ook het thuisfront kan meegenieten! Benieuwd naar die 7x lekkere producten uit Toscane, lees lekker mee. Wij nemen deze 7 producten 100% zeker mee naar huis!

Koffie met een “kuukske”

Een kopje koffie zonder koekje is voor de oer-Hollanders hetzelfde, als een koffie zonder schuimlaag voor de Italianen. Vandaar dat de koekjes vanuit Toscane niet vergeten mogen worden. Neem daarom de overheerlijke cantuccini mee naar huis! Dit zijn knapperige amandelkoekjes, afkomstig van Prato. Hier kunnen je handen in ieder geval niet vanaf blijven!

Foto van Jonathan Pielmayer via Unsplash

Een heerlijk “bakkie”

De eerste cappuccino in Italië, met een prachtig uitzicht valt niet te evenaren. Alhoewel het smaakverschil met een cappuccino in Nederland niet groot zal zijn! Neem dat heerlijk vakantiegevoel mee naar huis, door de koffie van Jolly Caffè mee naar huis te nemen. De smaak zal je weer in die vakantievibes brengen! Ofwel een echte topper van de 7x de lekkerste producten uit Toscane voor thuis!

Het stevige brood

Zodra je Siena hebt bezocht, kan panforte niet vergeten worden! Deze lekkernij bestaat uit vruchten en noten. Het thuisfront moet dit zeker proeven, want beter dan de panforte uit Siena wordt het niet!

Foto van Massimo Adami via Unsplash

Say cheese…

Het stadje Pienza beschikt over een welbekende en geliefde schapenkaas. De schapenkaas uit Toscane verschilt per kaas van smaak, vanwege de verschillende rijpingstijd. De kaasliefhebbers zullen gegarandeerd uit hun dak gaan!

Wijnen

Toscane valt natuurlijk niet te verlaten zonder een flesje wijn in de koffer te hebben gedaan! Neem een zoektocht door het oerwoud aan wijnen in Toscane of ga langs bij een wijnproeverij en neem de lekkerste fles mee naar het thuisfront! Wellicht leuk om thuis een kleine wijnproeverij te houden zoals in Toscane.

Foto van Gabriella Clare Marino via Unsplash

De heerlijke oliën

Net zoals wijn, is een goede olijfolie vinden ook een zoektocht. Er is een wereld aan keuze in Toscane! Een paar kleine tips: ga altijd voor extra vergine olijfolie en kies een fles met donker glas. Olijfolie is namelijk geen fan van lucht en licht!

De bloemetjes en bijtjes

En tot slot van de 7x een aparte souvenir, namelijk honing. In Toscane is er een rijke bijenteelt en honingproductie. Hierbij kunnen de locals goed van pas komen en jou helpen met een lekkere honing uit te zoeken, waar jij uiteindelijk jouw portemonnee voor open trekt.

Foto van Beeing via Unsplash

Welke van de 7x producten uit Toscane neem nemen jij sowieso mee naar huis?

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Toscana.nl