Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo

Een accommodatie om echt te genieten van het Italiaanse dolce vita!

Een agriturismo is vaak nog niet zo bekend onder veel vakantiegangers. Vakantiewoningen, villa’s of appartementen spreken voor zich, maar een agriturismo niet? Je vindt ze alleen in Italië. Van oorsprong zijn het Italiaanse boerenbedrijven die vakantiegangers voor een prikkie op hun land lieten overnachten. Je overnachtte dan tussen de wijn- en olijfgaarden en de fruitbomen. In de avond kon je aanschuiven bij de Italiaanse familie voor een huisgemaakt diner door de vrouw des huizes.

Faciliteiten van een agriturismo

Tegenwoordig zijn die slaapplekken op het land ingeruild voor luxe vakantiewoningen of villa’s. Een zwembad is niet meer weg te denken. In de zomer heb je een beetje verkoeling op de warme Toscaanse dagen wel nodig. De agriturismo’s worden nog steeds vaak gerund door families, die naast het vakantieverblijf nog steeds op het land werken. Je kunt daarom vaak eigengemaakte honing, olijfolie of limoncello proeven. Om de wijnen niet te vergeten. Op bijvoorbeeld Diacceroni worden er regelmatig wijnproeverijen georganiseerd door de eigenaren.

Op een agriturismo overnacht je in een vakantiewoning. Je bent van alle gemakken voorzien. Een eigen badkamer, slaapkamer, zit- en woongedeelte en vaak ook nog een keuken. De lokale producten van het land kun je dus zelf direct gebruiken! Als je liever een hapje buiten de deur wilt eten, kan dat natuurlijk ook. Een restaurant is veelal ook aanwezig op deze accommodatie!

Toscana.nl