Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Camperroute Toscane

La bella Italia. Een prachtig land voor een camperreis. Alleen al Toscane is prachtig en er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden. Margje Hoogland van Goboony vertelt ons over haar camperroute!

toscane camperreis

Foto: Rowan Heuvel via Unsplash

Route door Toscane

Deze route neemt je langs de hoogtepunten van de regio. Je kunt de route zo lang maken als je wil. Blijf wat langer hangen in de dorpjes en stadjes die je leuk vindt of voeg er nog een aantal aan toe.

#Pisa

Iedereen kent Pisa natuurlijk vanwege de scheve toren. Niet alleen leuk om een foto met het scheve bouwwerk te maken, ook om de toren te bezoeken. Iedere keer mogen 20 tot 40 toeristen de toren betreden en genieten van het schitterende uitzicht. Naast de toren vind je in de stad meerdere musea en andere interessante gebouwen. Vanaf de stad ben je ook zo bij het strand en de Tyrreense Zee.

#Lucca

Lucca is een van de mooiste steden van Toscane. De stad ligt 19 meter boven de zeespiegel op een plateau en het wordt omgeven door 16de-eeuwse stenen muren. Je vindt er vele monumenten en mooie culturele instituten. In de omgeving vind je veel olijf- en fruitbomen. Een groot gedeelte van de olijven wordt geperst tot olijfolie in de oliemolens.

#Siena

Siena ligt in het hart van Toscane. De stad is gebouwd op drie heuvels en heeft nog dezelfde uitstraling als vroeger. Ook hier vind je vele monumenten en culturele instituten. Ook de omgeving is prachtig met mooie landbouwvelden op die typische Toscaanse heuvels.

toscane glamping

Foto via Pixabay

#Florence

Florence ligt 50 meter boven de zeespiegel aan de oevers van de rivier de Arno en aan de eerste uitlopers van de Chianti heuvels. Deze stad herbergt veel kunst en cultuur en daarom is het niet gek dat het jaarlijks de bestemming is van vele toeristen. Het is een prachtige stad waar je uren kunt ronddwalen. Er zijn mooie gebouwen, leuke winkels, veel terrasjes en ga zo maar door.

#Natuur

Extra mooi is het om deze prachtige steden af te wisselen met bezoekjes aan een van de natuurgebieden in Toscane. Een van die natuurparken is Parco Naturale della Maremma, maar bezoek ook zeker Parco Nazionale Arcipelago Toscano, waar Elba onderdeel van is. Je kunt Elba ook met de camper bezoeken, je kunt terecht op meerdere campings. Maak hier bijvoorbeeld mooie wandelingen.

camperreis toscane

Foto: Margje Hoogland

Geen camper, geen probleem

Heb je nou geen camper en zou je wel eens een camperreis door Toscane willen maken? Je kunt een camper huren via Goboony. Ook kun je een camper huren in Nederland en dan naar Italië rijden, maar je kunt er ook voor kiezen een camper te huren in Italië.

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl