Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De allerleukste badplaatsen in Toscane

Toscane is een van de meest geliefde regio’s aan de westkust van Italië. Met prachtige heuvels, mooie steden en heel veel historie vind je er genoeg om je ogen uit te kijken tijdens een vakantie in Italië. Menig Toscane-liefhebber is het er dan ook over eens dat het binnenland een grote aantrekkingskracht heeft op vakantievierders in de regio! Maar vergeet ook zeker de kust niet. Zo vind je de allerleukste badplaatsen in Toscane waar je helemaal tot rust komt aan het strand. Of je zoekt actie op en leeft je uit in de warme zee of op het strand. In deze badplaatsen is het allebei mogelijk.

Elba

Vlak voor de kust van Toscane ligt het prachtige eiland Elba. Velen kennen Elba waarschijnlijk als het eiland waarnaar Napoleon werd verbannen, maar daarmee wordt dit eiland tekort gedaan. Met prachtige kustlijnen, imposante bergen, leuke steden en heel aardige mensen is dit een plek van A-klasse en zeker geschikt voor een vakantie. Zo kun je er bijvoorbeeld gaan duiken in de zee, maar je kunt bijvoorbeeld ook een fiets of een scooter huren en op twee wielen het eiland ontdekken. Ontspannen op het strand is uiteraard ook een prima plan! Marciana Marina, Marina di Campo en Porto Azzurro zijn in dat geval de plekken waar je moet zijn.

De allerleukste badplaatsen in Toscane
Via Unsplash van Georg Regauer

Carrara

Carrara wordt ook wel dé marmerhoofdstad van de wereld genoemd. Hier vind je een indrukwekkende marmergroeve waar je een rondleiding kunt krijgen. Het marmer is zo wit dat je het bijna zeer doet aan je ogen! Wat echter ook erg wit is in Carrara, zijn de stranden. Met een lange kustlijn en een warme zee zijn de baaien een heerlijke plek om de dag door te komen.

De allerleukste badplaatsen in Toscane
Via Unsplash van Luca Anasta

Forte dei Marmi

De kustplaats Forte dei Marmi is een van de meest luxe en fijnste van heel Italië. Naast de heldere zee en het prachtige strand waarvan je overdag geniet, komt dat ook door de restaurants die je hier vindt. Met een cocktail in je hand en je voeten in het zand naar de zee turen, dat is het ultieme geluksgevoel. ’s Avonds bloeit de stad helemaal op. Met heel gezellige verlichting en muziek is het gegarandeerd genieten hier. Bovendien is er door het ruime aanbod restaurants meer dan genoeg keuze om de maag te vullen. Heb je meer trek in een klassieke pizza of ga je voor de typische visgerechten? Het kan allemaal in Forte dei Marmi!

Zee, Zonsondergang, Forte Dei Marmi - De allerleukste badplaatsen in Toscane
Foto van Fabriziacapitani via Pixabay

Dit waren de allerleukste badplaatsen in Toscane. Welke plaats is jouw favoriet?

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Blog categorieën

Pagina delen

9

Le Pianacce

Familie Kramer, 21 november 2016

Goede sfeer

Ligging, accommodatie, faciliteiten en sfeer zijn gewoon heel goed. Tips in de omgeving zijn de dorpjes, de natuur, de wijn- en olijfgaarden en het strand.

Bezocht Le Pianacce in juni 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Toscana.nl