Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De leukste stadjes in Toscane voor 2021!

In het midden van Italië vind je het schilderachtige beeld dat vaak in films voorbij komt. Met name die prachtig uitgestrekte wijngaarden die tegen een glooiend berglandschap aan liggen. Dit gebied heeft dan ook de geweldige naam: Toscane. In Toscane vind je bekende steden zoals: Siena, Lucca, Florence en Pisa. Alhoewel er in Toscane ook vele gezellige kleine dorpjes middenin de natuur zijn, waar je zeker eens een kijkje moet nemen! Toscane is een geweldige regio, waar je het échte vakantiegevoel krijgt. Ter inspiratie voor jouw vakantie van 2021, hebben wij een aantal gezellige stadjes voor jou op een rijtje gezet. De stadjes zijn hartstikke verschillend van mekaar en daarom allemaal even leuk om te bezoeken. Ben jij benieuwd naar de leukste stadjes in Toscane? Lees dan gezellig mee!

Het oogverblindende Arezzo

Deze middeleeuwse stad ligt in het prachtige Toscaanse heuvellandschap. Arezzo is zo’n plek, waarbij van het uiterlijk van de binnenstad je mond al open valt. Het hart van Arezzo is het centrale plein genaamd Piazza Grande. Er zijn hier zo nu en dan gezellige marktjes, waardoor het ook een aanrader is om daar de dag in Arezzo mee te beginnen! Er kan natuurlijk ook heerlijk langs alle historische gebouwen gelopen worden die deze stad direct opfleuren met al hun kleuren. Arezzo is een typisch ‘struin’ stadje, waar je op een luie dag in 2021 zeker van kan genieten!

Arezzo

Foto van nine koepfer via Unsplash

Wijnen bij Montepulciano

Naast zo’n gezellig en historisch stadje als Arezzo, is Montepulciano ook een topper! Er kan hier heerlijk met zijn alle ‘gewijnd’ worden. Ze hebben hier allerlei heerlijke lokalen wijntjes, die zeker het proberen waard zijn. Je hoeft natuurlijk geen wijnproeverij te reserveren (kan wel!), want alle barren en restaurantjes serveren deze heerlijke wijnen. Ben je geen wijnliefhebber? Bezoek dan de prachtige Santa Maria kerk en maak een leuke vakantiefoto. Beklim daarnaast het Palazzo Communale, waar je het prachtige uitzicht kunt bewonderen. Zie jij jezelf al in 2021 op het terras relaxen, met een wijntje in je hand?

Montepulciano

Foto van Łukasz Czechowicz via Unsplash

Het gezellige Val d’Orcia

Val d’Orcia heeft een heleboel gezellige en kleine dorpjes die door het heuvellandschap een mooi geheel vormen. Het lijkt namelijk net of je door een schilderij loopt. Door de regio loopt de rivier de Orcia, waar je een gezellige picknick kunt houden aan de waterkant. Een romantische ervaring die je vakantie in Toscane compleet maakt.

Foto van Kristof Van Rentergem via Unsplash

Waar zien wij jou verschijnen in 2021?

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Toscana.nl