Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Doen: de Toscaanse binnenstad Siena ontdekken met deze 5 handige tips

Toscane is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. En dat is niet vreemd, want je kunt er genieten van geweldige uitzichten en er is van alles te doen en te ervaren. Een must see tijdens je reis naar Toscane is de prachtige, eeuwenoude stad Siena. In deze Toscaanse binnenstad kun je minimaal één, maar ook zeker meerdere dagen prima vertoeven. Om daarna weer lekker tot rust te komen in je vakantiehuis met zwembad, dat je in de buurt hebt gehuurd. Ook de Toscaanse binnenstad Siena ontdekken? Met deze 5 handige tips weet je waar je zeker heen moet in Siena!

1. Piazza del Campo

Ga je een villa huren Italië om vervolgens Siena te bezoeken, dan is er één plek waar het hart van menig toerist sneller van gaat kloppen. Siena staat bekend om het grote, ronde plein in het historische centrum Piazza del Campo. Het plein, waar al sinds 1287 de spectaculaire paardenrace ‘Palio’ wordt gehouden, is omringd door gezellige terrassen en bevat vele gezellige zijstraatjes waar je kunt winkelen. Het hele jaar door is Piazza del Campo het bruisende centrum van Siena, maar in de zomer staat de boel hier pas echt op zijn kop.

de Toscaanse binnenstad Siena ontdekken
Foto van tommao wang via Unsplash

2. Palazzo Pubblico en Torre del Mangia

Op de Piazza del Campo vind je onder meer het stadhuis Palazzo Pubblico en Torre del Mangia, de klokkentoren die aan het stadhuis vast zit. Echte kunstliefhebbers moeten in het stadhuis zijn, want hier vind je het Museo Civico met prachtige schilderijen en fresco’s om te bekijken. Het gebouw werd gebouwd tussen 1297 en 1310 en de toren ergens in de veertiende eeuw. Mis het niet!

3. Fonte Gaia

Een andere publiekstrekker op het plein is de Fonte Gaia. Op warme dagen zul je geneigd zijn een duik te nemen in deze springbron, maar hem aanschouwen is net zo bevredigend. De prachtige fontein is ontworpen door Jacopo della Quiercia en telt talloze kunstobjecten. De beelden die je er nu ziet zijn nagemaakt, de originele varianten kun je bekijken in het Ospedale Santa Maria.

de Toscaanse binnenstad Siena ontdekken
Foto van travelspot via Pixabay

4. Duomo di Siena

Duomo di Siena is een prachtige dertiende eeuwse kathedraal die je beslist moet bewonderen wanneer je in Siena bent. Aan de buitenkant is de Duomo di Siena al prachtig en wanneer je er binnengaat zul je nog meer onder de indruk zijn. Wat dacht je van levensgroot Het Laatste Avondmaal in glas en lood? Indrukwekkend!

5. Basilica di San Domenico

Net buiten het centrum van Siena kun je een bezoek brengen aan de Basilica di San Domenico. De gothische kerk is gebouwd tussen 1226 en 1465. Je vindt er onder meer veel relikwieën van Sint Catharina, een van de Italiaanse patroonheiligen. Een prachtig gebouw met een interessante geschiedenis en zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

de Toscaanse binnenstad Siena ontdekken
Foto van ZsuzsiBogar via Pixabay

De Toscaanse binnenstad Siena ontdekken is dankzij deze 5 handige tips een onvergetelijk avontuur. Met wie ga jij?

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

8

Villaggio Casa in Maremma

Familie Boon, 28 mei 2019

Gezellige park!

Ervaring

Gezellig schoon park, vriendelijk personeel. animatieteam zo enthousiast . Bedden opgemaakt bij aankomst met handdoeken. Na een week werden de bedden verschoond met nwe handdoeken. Gezellige muziek. Je kunt altijd in het zwembad!! Hoe relaxed! Geweldig park, niet te groot, geen drukte .

Tips in de omgeving

Een klein meertje met heel helder water waar je lekker met je handdoek gaat zitten en eventueel zwemmen. Een agriturismo waar je heel lekker KINT eten met gastvrij personeel. Massa Maritima gezellig dorpje met markt en leuk plein. Pisa ligt wat verder maar ook de moeite waard Scarlino leuke boulevard en stadje

Bezocht Villaggio Casa in Maremma in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Toscana.nl