Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agenda

Zoveel te doen!

In de zomer is er genoeg te doen in Toscane! Hier een agenda van de leukste en meest bijzondere evenementen:

Palio Tours in Siena

Misschien heb je hier wel eens van gehoord: de paardenraces in Siena. Dit jaar vindt op maandag 2 juli en op donderdag 16 augustus het jaarlijkse spektakel weer plaats. Paarden van verschillende wijken uit Siena rennen 3 rondjes om het plein. Het is een eeuwenoude traditie geworden, die elk jaar weer enorm veel bezoekers trekt. Kijk voor kaartjes op de website, want dit wil je echt niet missen!

Puccini Festival

Als een eerbetoon aan de grootse Italiaans componist Giacomo Puccini, wordt er elk jaar een festival gehouden. Opera artiesten zoals Andrea Bocelli, Madame Butterfly en La Bohome zullen muziek van Puccini voordragen aan een groot publiek. Het festival is van 6 juli tot en met 25 augustus. Koop nu snel je kaartje op de website.

Bravìo delle Botti

Dit jaar vindt op zondag 26 augustus het gezellige evenement Bravìo delle Botti plaats. Gedurende 2 kilometer worden in Montepulciano zware wijnvaten van 80 kilo vooruit geduwd door vele sterke mannen. De wedstrijd gaat tussen de verschillende wijken uit de stad. Een keer wat anders dus! Kijk voor meer informatie op de website van het evenement.

Villaggio della Birra

Als je even geen zin meer hebt in wijn, maar juist in bier, is dit festival de ideale oplossing! Tegenwoordig zijn er steeds meer bierbrouwerijen in Toscane en hier speelt dit festival goed op in. Het bierfestival is in het dorpje Buonconvento van 7 tot en met 9 september. Kijk hier voor meer informatie!

Umbria Jazz

Dit tiendaagse festival in Perugia kun je bezoeken van 13 tot en met 22 juli. Elke dag kan je hier in de straten van de stad genieten van de beste muziek die de jazzwereld te bieden heeft. De stad zit dan vol leven en bruist elke dag. Zorg dus zeker dat je erbij bent en koop op tijd een kaartje!

Calcio Storico

Op 24 juni wordt het historische voetbal weer gespeeld in Florence. Vier teams uit verschillende wijken van Florence spelen voor de winst. Het spel is een combinatie tussen voetbal en rugby en heeft geen regels. Achteraf barst het feest los in het deel van de stad dat gewonnen heeft. Hier vind je meer informatie.

Bestemmingen in Toscane

Toscana.nl