Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Beste Reistijd

Wanneer kun je het best op vakantie naar Toscane?

Wat is de beste reistijd om naar Toscane te vertrekken? Dat hangt er eigenlijk maar net vanaf wat je van plan bent. Wil je graag twee weken aan het zwembad met panoramisch uitzicht liggen? Dan kun je natuurlijk het beste in de zomer gaan. Maar misschien wil je juist wel een stedentrip maken of een romantische wintervakantie doorbrengen.

Een zomer in Toscane

De zomer in Toscane doorbrengen is heerlijk! Let wel op als je niet van al te hete temperaturen houdt, want in juli en augustus kan het wel eens tegen de 40 graden aanlopen. In ieder geval heb je in de zomer garantie dat je lekker aan het zwembad bij kunt bruinen.

Geniet je liever van het Toscaanse landschap onder wat minder hete temperaturen? Ook de voorzomer en nazomer kunnen lekker zijn, ga bijvoorbeeld in juni of september op vakantie. Ook in april en mei kan het met een beetje geluk al rond de 20 graden zijn, of in oktober. Dit is een perfecte tijd voor een fiets- of wandelvakantie!

Herfst: wijn en olijven!

Ga je voor een culinaire trip? Dan is de herfst het seizoen om te vertrekken voor jou. Dit is namelijk de oogsttijd van de druiven en de olijven. In de herfstperiode zijn er daarom ook leuke wijnfestivals en evenementen.

Stedentrip

Een stedentrip maak je eigenlijk het beste buiten het hoogseizoen om. In november en februari zal je aanzienlijk minder toeristen tegenkomen en kun je in alle rust de interessantste musea ontdekken. Als je het graag wat warmer hebt, kun je natuurlijk ook in juni of september gaan, al zal het dan al wel iets drukker zijn.

Als je alleen in het hoogseizoen weg kunt, kun je natuurlijk ook prima een stad in juli of augustus bezoeken, al moet je dan wel wat meer geduld hebben en zeker je zonnebrand meenemen!

Winter

Ook de winter is een heel mooi seizoen om naar Toscane te trekken. Breng bijvoorbeeld een paar romantische dagen door in de hoofdstad Florence tijdens de kerstperiode. De stad is dan mooi versierd en er zijn leuke kerstmarktjes.

Eigenlijk zijn alle seizoenen dus wel geschikt om het prachtige Toscane te bezoeken! Het hangt er maar net vanaf wat jouw voorkeur heeft en waarvoor je gaat.

Bestemmingen in Toscane

Toscana.nl