Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Cultuur

Elk land heeft zijn eigen cultuur. We kennen allemaal de Italiaanse cultuur wel een beetje: familie betekent veel voor hen en het eten is voor de Italianen erg belangrijk. Tussen de regio’s en provincies in Italië zitten echter wel verschillen. Welke gewoontes hebben de Italianen in Toscane?

Eetgewoontes

De eetcultuur is vrijwel door heel Italië hetzelfde. ’s Ochtends drinken ze eerst een kop koffie om wakker te worden en daarna nemen ze een zoet hapje. Meestal eten de Italianen ’s middags warm, bijvoorbeeld pasta. Daarna nemen ze een siësta, meestal vanaf een uur of een tot half vier. Dit doen ze om met de middaghitte niet buiten te zijn. In de namiddag komen er borrelhapjes op tafel, vaak met een glas wijn. Deze hapjes vullen nogal en daarom eten de Italianen ’s avonds erg laat, rond een uur of negen. ’s Avonds kan het zijn dat ze brood eten of ze eten nog een keer warm. Het eten wordt altijd met liefde bereid en Italianen staan vaak lang in de keuken om alle details af te maken aan het gerecht.

Omgangsgewoontes

Italianen zijn een heel vriendelijk volk. Ze waarderen het enorm als je probeert iets te vragen in hun taal, ook al maak je daarbij fouten. Ze zullen je altijd helpen als je hulp nodig hebt. Als Italianen elkaar begroeten, dan doen ze dat niet met drie zoenen, maar met twee zoenen. Kennissen begroeten elkaar met een stevige handdruk.

Italianen zijn een relaxed volk en maken zich niet snel druk. Als er iets aan de hand is, moet je zeker niet ongeduldig worden. Dat kunnen ze niet waarderen. Je kan wel aangeven dat er haast achter zit, maar zorg dat je dit op een positieve manier zegt.

Als Italianen je een belofte doen, dan maken ze dat ook vaak waar. Als er toch iets tussen komt, laten ze je het keurig weten.

Cultuur in de steden

Cultuur is niet alleen de eetgewoontes en de omgangsgewoontes, maar hieronder valt ook de kunst en cultuur. Als je hiervoor naar Toscane komt, dan ben je op de goede plek. De steden Pisa en Florence herbergen een grote hoeveelheid musea en culturele bezienswaardigheden. Maar ook de kleinere dorpen in het heuvelachtige landschap kennen deze cultuur. De invloed van de Romeinen vind je in veel dorpen nog terug, bijvoorbeeld aan de hand van een amfitheater of stadsbogen.

Lees je goed in in de Toscaanse cultuur voor je op vakantie gaat. Italianen kan je beter te vriend houden, want als je eenmaal iets fout hebt gedaan in hun ogen, is het lastig om dat weer recht te krijgen.

 

Populaire bestemmingen

Toscana.nl