Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Mooie stranden in Toscane

Geniet van de Italianse zon op één van de prachtige zandstranden van Toscane!

De kust van Toscane is prachtig. Het zijn veelal zandstranden met strandtentjes en strandwacht. Op de grote stranden wordt goed gelet op golven en daarom kun je aan de vlag die op het strand staat zien of het veilig zwemmen is. Er zijn veel speciale stranden in deze regio te vinden, die Toscana.nl voor je op een rij heeft gezet.

Vada

Vanuit Cecina is Vada ongeveer een half uur rijden naar het Noorden. Aan je linkerhand is een grote parkeerplaats, waar je voor €5 een dag kunt parkeren. Met een slingerweg loop je naar het strand. Het speciale van het strand is dat het water helderblauw is en het zand heel wit. Zo blauw als in een zwembad. Om deze reden is het strand druk, dus op tijd komen is belangrijk om een goede plek te bemachtigen. De reden van het helderblauwe water is de chemische fabriek die erachter staat en sommige chemicaliën in zee loost. Aangetoond is dat het absoluut geen kwaad kan erin te zwemmen.

Het strand bij San Vincenzo

Het dorpje San Vincenzo is gezellig en heeft ook nog eens een mooi strand. Wanneer je met de auto komt, moeten toeristen oppassen voor de zones waar auto’s zonder vergunning niet mogen rijden. ‘Zona Limitato’ staat er dan op de borden. De boetes als je hier wel rijdt, zijn hoog. Aan de kant van de haven van San Vincenzo kun je met een parkeerkaart gratis parkeren en als het vol is voor €2 per uur op een grotere parkeerplaats. Je vindt hier een klein strand waar voornamelijk Italianen te vinden zijn. Aan de andere kant van de haven een groter strand met hoge golven. Daar kun je ook kano’s huren en surflessen nemen.

Het strand bij Piombino

Tussen de hoge bomen door loop je naar het strand. Parkeren kan voor ongeveer €8 per dag. Het strand is smal maar gezellig. Na afloop kunnen strandgasten onderweg naar de auto voor €0,50 douchen en naar het toilet. Voor een drankje tussendoor is er een klein barretje op het strand.

De stranden bij restaurant Romiro

Het strand bij restaurant Romiro is voor de avonturiers. Wanneer je met de auto vanuit het zuiden richting Pisa rijdt, kom je langs restaurant Romiro. Een gratis parkeerplaats onder de treinrails biedt mogelijkheid voor parkeren. Vanuit het restaurant is het 100 meter lopen tot je een hekje tegenkomt. Het pad naar het strand is avontuurlijk met rotsen en trapjes. Als je op de grote rots rechts gaat kom je op het nudistenstrand en als je links gaat op een mooi stenenstrand. Tip: neem je waterschoenen mee.

Naast deze stranden zijn er nog veel meer mooie stranden in Toscane. Sommigen vind je bij dorpjes, andere juist ver weg van de bewoonde wereld. Gaan rijden en kijken of je iets moois tegenkomt kan ook zorgen voor leuke ontdekkingen.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl