Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Natuur in Toscane

De natuur in Toscane is adembenemend mooi

Als het over een regio in Italië gaat met glooiende heuvels met blauwe lucht, dan denk je al snel aan Toscane. Maar er zijn veel meer aspecten aan de natuur in Toscane die interessant zijn om te zien en te weten. Zo zijn er verschillende natuurparken, natuurgebieden en thermen waar je in natuurlijk water van 37 graden kunt badderen. Toscana.nl biedt je informatie over de meest speciale plekjes van de Toscaanse natuur.

Thermen

In Toscane zijn verschillende thermen gelegen. Voor een kleine prijs kun je hier genieten van warm natuurlijk water dat vol zit met mineralen.

Casciana Terme is een van de warmwaterbaden van Toscane. Midden in het park kun je een kaartje kopen voor het bad dat, zo zegt men daar, genezende krachten heeft. Een ticket voor het bad kost €5. Het dorp zelf is ook gezellig om in te lopen. Op vijf minuten loopafstand van de Terme is een pleintje gelegen met terrasjes en ijssalons.

Equi Terme is een bad dat meer gecommercialiseerd is. Hier kunnen gasten genieten van verschillende behandelingen met het zicht op het helderblauwe water in de grotten. Het is vlakbij het dorp Massa Carrara.

Ook is er een aantal gratis thermen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Deze zijn onder andere Bagni di San Filippo, Terme di Petriolo, Bagno Vignoni en Le Cascate del Mulino di Saturnia.

Natuurparken en -gebieden

Parco della Maremma is gelegen in het zuiden van Toscane. Het park van 100 m2, leent zich voor lange wandelingen of fietstochten. Een tocht met de auto of kano is ook mogelijk. Sommigen tochten kunnen enkel met een reservering gemaakt worden, neem dus van tevoren even contact op.

Ook zijn er twee natuurgebieden die van het Wereld Natuur Fonds zijn. Deze zijn het schildpaddencentrum Carapax en het Lago di Burano. In het Lago di Burano vind je vele diersoorten die bezoekers kunnen bewonderen. In de zomer kun je er met een gids wandelen op maandag, woensdag en zaterdag. Reserveren kan door te mailen naar lagodiburano@wwf.it

In het schildpaddencentrum kun je schildpadden zien die daar opgevangen zijn. Soms zijn er ook ooievaars die verzorgd worden.

Een natuurpark met een hele bijzondere waarde in de geschiedenis, is Parco Nazionale della Pace. Hier werden in de oorlog meer dan 600 mensen vermoord. In het park staat een monument als aandenken midden in de beeldschone natuur.

Kortom, er is een hoop natuurschoon te bewonderen in de regio Toscane. Een bezoek aan een van de natuurparken is zeker een aanrader. Ook een bezoek aan de thermen is een unieke ervaring.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl