Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Het weer in Toscane

Alles wat je moet weten over het klimaat van Toscane

Vakantie is fijn en extra leuk als het weer meezit. Toscane heeft over het algemeen een goed klimaat (mediterraan) met veel zon. Toscana.nl heeft informatie verzameld over temperaturen, zonuren, kans op regen, windkrachten, de andere seizoenen en nog veel meer over het weer in Toscane. 

Temperaturen

De temperaturen in Toscane zijn ideaal voor een zomervakantie. Tijdens de zomerperiode van juli en augustus is de gemiddelde temperatuur 29 graden. In juni is deze 25 graden. Het minimum is vastgesteld op 17 graden in juli en augustus en 14 graden in juni. De kans op extreem warm weer is in de zomermaanden erg hoog. De temperatuur kan dus ver boven de 30 graden uitkomen. Het is wel voornamelijk de droge hitte die Toscane kenmerkt.

Zon en regen

Het aantal zonuren in juni is 9 uur per dag. In juli is dat 10 uur en in augustus weer 9. De zonkracht is in deze maanden het sterkste, dus dan betekent dat je huid snel verbrandt. Aangeraden wordt om minstens twee à drie keer per dag te smeren. De zonzekerheid is hoog, zeker in de maand juli. De kans op regen is daarmee laag, maar wel aanwezig. Het gemiddelde aantal dagen dat er neerslag valt in Toscane is in de zomer zes tot negen. In totaal valt er gemiddeld in een maand maar 0-30 millimeter.

Wind

In Toscane waait aan de zee eigenlijk elke dag een windje. Hierdoor is het op de écht hete dagen aan de kust het meest aangenaam. In het binnenland is deze wind namelijk minder voelbaar.

Het weer in Toscane tijdens andere seizoenen

De Toscaanse winters zijn kouder (zo rond de 5 tot 10 graden). Vaak valt er sneeuw in de gebieden met bergen. Qua neerslag verschilt het in de regio’s van Toscane nogal eens. Over het algemeen valt er in het zuiden de minste neerslag en in Apennijnen het meest. In de herfst en de lente valt de meeste regen, vaak zelfs dagenlang. De wind in de winter is koud en kan een valwind worden.

Kortom, als vakantieland in de zomer is Toscane zeer geschikt. In de andere seizoenen is de kans op wat meer regen en minder zon groot. Het is afhankelijk van de gewenste activiteiten of het weer in Toscane zich daarvoor leent.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl