Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Openbaar vervoer

Genoeg mogelijkheden om je bestemming te bereiken

Het openbaar vervoer is over het algemeen goed geregeld in Italië. Het kan beter: soms besluiten bussen ineens niet te rijden. Snap je iets niet, spreek dan gerust een Italiaanse inwoner aan. Ze zullen je graag willen helpen! De treinen rijden echter bijna altijd op tijd en het treinnetwerk is logisch ingedeeld. Zeker rondom de grote steden, zoals Pisa en Florence, is het openbaar vervoer goed geregeld. Wil je meer het binnenland in naar de kleinere dorpen? Dat is ook mogelijk, maar het kost wat meer moeite.

Per trein

Tussen de grote steden, zoals Pisa, Florence en Rome gaan snelle verbindingen. Richting de wat kleinere steden gaan meestal ook treinen, alleen dan niet meer tot laat of maar één keer per uur. Alle treinen zijn van Trenitalia. Om een idee te krijgen van de prijzen: een retourtje van Pisa naar Rome kost ongeveer vijftig euro. Je kan op het station zelf vaak ook pas tickets kopen, als je niet gebonden bent aan een tijd. De elektronische ticketautomaten zijn overal gebruiksvriendelijk.

Per bus

De bussen rijden over het algemeen vrijwel altijd. Het kan voorkomen dat een bus ineens niet rijdt, maar als je vanuit de grote steden gaat, kun je vrij snel weer in een andere bus stappen. Voor het bezoeken van de kleinere dorpen is het reizen per bus zeer aangenaam. De busverbinding lopen vanaf de grote steden naar de uithoeken van Toscane. De bus kan soms zelfs sneller zijn dan de trein, zeker als je een kleinere stad bezoekt. Florence, Pisa en Siena hebben grote busstations, waar regelmatig bussen vertrekken. Bij de busstation zitten informatiebalies, dus vraag zeker om hulp als je iets niet begrijpt. Er is geen site voor één overkoepelende busmaatschappij, omdat elke stad een andere busmaatschappij heeft. Het handigst is dus om op locatie naar de tijden te vragen. Via busweb kun je een schema vinden van de busverbindingen tussen de steden.

Per metro

Binnen een grote stad, zoals Rome, Milaan of Florence, kun je het beste met de metro reizen. Omdat het verkeer meestal een puinhoop is, gaat de metro het snelst. In sommige steden, zoals Milaan, kun je verschillende tickets kopen: voor 24 uur, voor 36 uur of voor 48 uur. Het is dus aan jezelf om te kiezen. Vraag in de stad naar de mogelijkheden voor de tickets, want soms zijn de tickets zowel in de bus als in de metro geldig.

Waarom het openbaar vervoer?

Reizen met openbaar vervoer is ideaal in Toscane. Het is goed geregeld en logisch. Hulp vragen kan altijd bij de informatiebalie op het metrostation, treinstation of busstation.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl