Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Trouwen

Romantischer kan het bijna niet!

Trouwen in Toscane is iets wat je maar één keer meemaakt. Dit mooie gebied is uitermate geschikt om de mooiste dag van je leven te vieren. Met haar prachtige natuur, pittoreske oude stadjes, zwoele zomeravonden en romantische zonsondergangen is Toscane zeker de moeite waard om te overwegen.

Weddingplanner

Weddingplanners zijn ervoor weggelegd om jouw droomdag tot in de puntjes te verzorgen. Vanuit Nederland zijn er verschillende planners die erin gespecialiseerd zijn. Ze helpen jou om je sprookjeshuwelijk tot uiting te laten komen. Bij Trouwen in Toscane is een lokale weddingplanner in dienst die je van alles kan vertellen over trouwen in het mooie gebied. Deze weddingplanner opereert vanuit Florence en zo is er geen sprake van een taalbarrière met de plaatselijke bevolking.

Trouwlocaties

Bekend met de film ‘’ De Toscaanse Bruiloft’’? In het landgoed tussen de heuvels van Toscane trouwen verschillende koppels en hebben de dag van hun leven. Zulke landhuizen zie je veel in Italië! Sommige gemeenten bieden namelijk de kans om in de tuin van zo’n mooie villa een burgerlijk huwelijk te voltrekken. In de buurt van Florence heb je de keuze uit een prachtige villa die vroeger tot de beroemde Medici familie behoorde. Ook ligt er naast Florence een mooie Agriturismo. Trouwen tussen de wijnranken en olijfbomen, wat is er mooier dan dat?

Voor de wet of ceremonieel

Vaak kiezen koppels ervoor om in Nederland voor de wet te trouwen en in Italië ceremonieel te trouwen. Hier wordt dan het feest gehouden en worden vrienden en familie (nogmaals) uitgenodigd. Echter kan je er ook voor kiezen om in Italië al voor de wet te trouwen. Hier zijn wel een aantal documenten voor nodig. Denk er ook over na dat er een goede tolk aanwezig moet zijn tijdens de ceremonie, omdat deze huwelijken in de specifieke gemeente afgelegd worden.

Verblijf voor gasten

Bij een huwelijk horen vaak vele gasten. In Italië zullen deze gasten allemaal een slaapplek nodig hebben, omdat je je gasten natuurlijk ook goed wil verzorgen! Vele landhuizen en agriturismo’s hebben gelukkig genoeg slaapplekken. Het is gebruikelijk om het verblijf van je gasten zelf te betalen. Een weddingplanner kan alles in kaart brengen en heeft vaak goede contacten op de specifieke locatie. Dit kan veel stress, geld en tijd besparen, dan wanneer je het zelf allemaal gaat organiseren.

Bestemmingen voor trouwen

Toscana.nl