Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Het Italiaanse vakantiegevoel in Nederland

Helaas is het einde van de zomer alweer in zicht en dat betekent dat we weer een jaar moeten wachten op een lange reis door Toscane. Dit jaar heb ik een heerlijke vakantie gehad in Italië en omdat ik niet kan wachten tot volgend jaar, dacht ik: hé, wat kan ik doen om het Italiaanse vakantiegevoel in Nederland vast te houden?

De Italiaanse keuken

Natuurlijk, wie kent de Italiaanse pizza, pasta en tiramisu niet? Terwijl ik vaak een diepvries pizza en pastasaus uit een potje koop, zijn deze gerechten eigenlijk zo makkelijk om zelf te maken! Door deze Italiaanse gerechten zelf te maken, hou je het vakantiegevoel nog net wat langer vast. Bijvoorbeeld: traditionele spaghetti alla carbonara. Het kost je minder dan 30 minuten om te bereiden en qua ingrediënten heb je bijna niks nodig! Het enige wat je nodig hebt is spaghetti, eieren, pancetta, olijfolie en parmezaanse kaas – smullen maar!

Foto: Wow_Pho via Pixabay

Dé Vespa

De eerste keer dat ik in Italië was, was met school. Tijdens deze reis had ik niet veel vrije tijd, vanwege het volgeplande programma. Eén ding wist ik zeker, als ik zelf naar Italië zou afreizen, dan zou een Vespa tour voor mij niet ontbreken! En dat heb ik dit jaar gedaan – en wat ben ik verliefd geworden op de Vespa. Daarom dacht ik, waarom zou ik geen Italiaanse Vespa in Nederland kunnen hebben? Als je er ook aan denkt om een Vespa aan te schaffen, hou er dan rekening mee om een verzekering af te sluiten. Tip: neem eens een kijkje bij Diks Verzekeringen, voor een speciale bromfietsverzekering. Het zou namelijk zonde zijn als je maar tijdelijk van het Italiaanse vakantiegevoel in Nederland kunt genieten.

Foto: Joggie via Pixabay

La Dolce Vita

Tijdens een vakantie in Italië geniet je van ‘het goede leven’. Maar waarom zou je dit gevoel niet kunnen vasthouden als je weer terug bent in Nederland? Neem bijvoorbeeld de tijd voor het eten, neem een aperitivo voor het eten, geniet van Italiaanse hits op de radio en laat de tv uit – of zet een Italiaanse tv-zender op! Koop elke week een verse bos bloemen en bekijk je vakantiefoto’s terug.

Foto: 2204574 via Pixabay

Kortom, kook authentieke Italiaanse gerechten, koop of huur een Vespa en zorg voor voldoende ontspanning om het Italiaanse vakantiegevoel in Nederland te behouden!

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl