Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op stap in Lucca

Ideeën voor onvergetelijke activiteiten

Lucca is een stad in de Toscane met een lange historie. De stad heeft een rustige Italiaanse uitstraling maar hier valt genoeg te doen en te beleven. Je kunt wel dagen rondstruinen in deze historische stad. Dus, ga je op stap in Lucca? Lees dan hier wat je met doen!

Bezienswaardigheden

Historie is de grootste bezienswaardigheid van deze stad. Overal in het stadje zijn idyllische ‘piazze’ en kerken te vinden zoals il Duomo di San Martino. Bij deze kathedrale hoort een klein museum waarin zeldzame beelden en kunstwerken uit het verleden te zien zijn.
Een van de leukste pleintjes van Lucca vind ik persoonlijk Piazza dell’Amfiteatro. Deze is te herkennen aan haar ronde vorm. Vroeger werd deze plek gebruikt voor gevechten van gladiatoren en andere spektakels. Maar tegenwoordig is het omgetoverd tot een mooi plein met gezellige terrasjes en markten.

images

Als laatste is de stadsmuur van Lucca ook zeker een bezienswaardigheid. Deze rond vier kilometer lange muur stamt uit de tijd van de Renaissance. Erg leuk is het om een fiets te huren en een fietstocht langs de muur te maken.

Eten

In Lucca kun je uitstekend uiteten. Restaurants waar je bijvoorbeeld van de lekkere Italiaanse keuken kunt proeven zijn Da Pasquale of het kleine La Bottega di Anna e Leo.

Maar om nou echt een goed kijkje te kunnen nemen in de Italiaanse keuken heb ik nog een veel leuker idee: Een kookworkshop!
Een unieke ervaring waar je ook thuis jezelf en vrienden en familie blij mee kunt maken met heerlijke Italiaanse specialiteiten. Een voorbeeld is Chef Paolo Monti’s Cucina Italiana Cooking School waar je cursussen van een halve dag met een thema naar keuze kunt volgen tot aan een cursus van een hele week.

italian-1082230_1920

Opera

Italië is het land van de operamuziek en ook dit valt te beleven in Lucca. Lucca is namelijk de woonplaats geweest van de componist Giacomo Puccini. Dagelijks worden er voorstellingen van ongeveer een uur gespeelt op verschillende plaatsen in Lucca. In deze voorstellingen zijn muziek van Puccini maar ook andere componisten te horen. Een unieke ervaring voor jong en oud!

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl