Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Snorkelen en duiken op Elba

Elba is een prachtig eiland, maar de wereld onder water is pas echt adembenemend. Snorkelen en duiken op Elba is dan ook echt een aanrader. De plantensoort Posidonia, die veel voorkomt aan de rotskusten van de Middellandse zee, is de ideale plek voor veel vissoorten om te leven. Vandaar dat er een grote diversiteit aan zee flora en fauna aanwezig is. Je zult veel vissen tegenkomen die karakteristiek zijn voor de Middellandse zee als je een duikje durft te wagen. Lees hier over de mooiste plekjes om de onderwaterwereld van Elba te ontdekken.

strand op Elba - snorkelen en duiken op Elba

Foto: Pitsch via Pixabay

Kaap Sant’Andrea

Even weg van de drukbezochte stranden? Dan is Kaap Sant’Andrea een paradijsje om naartoe te gaan. Het zeegras Posidonia groeit hier volop en haar vruchten, de zeeolijven, zijn zichtbaar in de lente. Scholen van elektrisch blauwe juffertjesvissen steken fel af tegen het groen van het zeegras. En dit zijn niet de enige vissen die je snorkelend tegen kan komen. De lipvis, de naaldvis, de zeebraam en de bokvis zwemmen ook vrolijk rond, terwijl de zeesterren en de grote zeemosselen op de bodem liggen.

Formiche della Zanca

Aan de westelijke zijden van Sant’Andrea ligt Formiche della Zanca, rotsen die gedeeltelijk aan de oppervlakte liggen. Voor de ervaren duiker een prachtige plek om, dalend vanaf 40 meter en dieper, de waaiers van hoornkoralen met intense kleuren te bewonderen. Hier leven kreeften, morenen, grote zeeduivels en tandbrasems. En met een beetje geluk kan je in de zomer de zeldzame maanvis spotten.

Scheepswrakken

Nog lekker in de buurt van Kaap Sant’Andrea blijven duiken? Op slechts 10 meter diep net langs de kust ligt een wrak van een vrachtschip. Een tweede scheepswrak ligt op 193 meter van de kust op ongeveer 46 meter diepte. De vondsten van de wrakken zijn tentoongesteld in het archeologisch museum van Marciana en Portoferraio, maar het echt museum is natuurlijk wat er onder water gezien kan worden.

Snorkelen en duiken op Elba

Foto: Francisco Jesús Navarro Hernández via Unsplash

De stenen van Ogliera

Een grote diversiteit aan vissen leeft bij de stenen van Ogliera. Als je hier gaat snorkelen of duiken zul je veel vissen zien die je normaal niet vaak tegenkomt, zoals steenvissen, Mediterraanse Amberjacks en zeekreeften. Een goede plek om bijzondere vissoorten te ontdekken.

Punta Fetovaia

Het mooie uitzicht is al een goede reden om naar dit punt te gaan, maar het zeldzame rode hoornkoraal is toch echt dé reden om dit plekje niet over te slaan op je snorkel- of duiktrip. En net iets voorbij Corbella vind je nog anemoontjes, octopussen en krabben.

Snorkelen en duiken op Elba

Foto: Johnny Chan via Unsplash

Capo Calamita

Verzot op bloemen? Neem dan een duik bij Capo Calamita waar zandbanken met mooie bloemen staan. Hier vind je onder andere rode en gele zeemadeliefjes.

Het eiland zit vol met prachtige plekken om te snorkelen en te duiken en is een paradijs voor wie de onderwaterwereld wil ontdekken. Dus voor wie graag op een ontdekkingstocht gaat of gewoon wil genieten de zeewereld, Elba is the place to be!

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl