Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3x bijzonder trouwen in Toscane

Op deze dag heb je waarschijnlijk al een tijdje gewacht. Maar eindelijk is het zo ver, je gaat trouwen! Je ziet dat steeds meer bruidsparen ervoor kiezen om te trouwen in een luxe villa of authentieke agriturismo in Toscane. Maar wat is nu de perfecte trouwlocatie voor jou in Toscane? We hebben er een paar op een rijtje gezet.

Trouwen in Toscane: een agriturismo

Droom je van een authentieke Italiaanse bruiloft? Trouw dan in een agriturismo! Veel agriturismo’s zijn gelegen tussen de glooiende heuvels van Toscane, omringd door de prachtige groene natuur. Het landschap bestaat uit vele hectares grond, waar vaak eigen producten worden verbouwd, zoals olijven en druiven. Bij sommige agriturismo’s is het zelfs mogelijk om je eigen wijn te maken. En hoe romantisch is het als je je eigen wijn kan schenken op je bruiloft!

Villa di Grassina is hier een voorbeeld van. Deze trouwlocatie vind je op een historisch Toscaans landgoed, met een authentieke sfeer. Wat trouwen op deze locatie zo uniek maakt, is de omgeving. Omringd door hectares van grote olijf- en fruitbomen, kleurrijke bloemen en grote stukken land word je overspoeld door een gevoel van rust. En dat kan je waarschijnlijk wel gebruiken op deze spannende dag!

Tijdens je bruiloft wordt alles compleet verzorgd. Je hoeft alleen maar keuzes te maken of je wilt trouwen in de kleine trouwkapel naast de villa, of buiten op het landgoed met uitzicht over het prachtige landschap van Toscane. En of je in een van de huisjes of in de vrije natuur wilt dineren. Ook wordt het diner tijdens de receptie volledig verzorgd. Het bijzondere aan het diner is, is dat alle gerechten gemaakt worden van de producten die zij zelf verbouwen!

Villa di grassina

Foto van Villa di Grassina via Vacanceselect

Trouwen in Toscane: op het strand

Het moment is daar. Met uitzicht over een azuurblauwe zee, met je voeten in het zand, zeg je het ja-woord. Het bijzondere aan een bruiloft op het strand is dat alles mogelijk is! Wil je liever een klassieke bruiloft, een bruiloft in Ibiza style, of juist iets helemaal anders? Alles kan op het strand, want er staat namelijk nog helemaal niks.

Een van de mooiste stranden in Toscane is te vinden op het betoverende eiland Elba. Het leuke aan dit eiland is dat er veel verschillende strandjes zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het strand Innamorata, dat omringd is door rotsen en een prachtige zonsondergang heeft. Of voor het strand Fetovia, dat erg mooi is dankzij het witte zand en het heldere water.

Natuurlijk kent Elba nog vele andere trouwlocaties, zoals het fort van Marciana, waar je een adembenemend uitzicht hebt over Marciana. Of in een van de kleine kerkjes op het eiland! Naast te trouwen op Elba, is het eiland ook uitstekend geschikt voor je huwelijksreis. Samen met je geliefde kan je een prachtige fietstocht maken, duiken langs de rotsen en in verschillende stadjes winkelen.

trouwen op het strand - bijzonder trouwen in Toscane

Foto: Sweet Ice Cream Photography via Unsplash

Trouwen in Toscane: in een stad

Hebben jij en je geliefde elkaar ontmoet in een bepaalde stad, of houden jullie beiden van een bepaalde stad? En willen jullie dat deze stad onderdeel uit maakt van jullie bruiloft? Dan is een bruiloft midden in een stad de perfecte keus. Misschien gek, trouwen midden in een stad, maar wat het zo leuk maakt is de veelzijdigheid. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de ceremonie, receptie en het feest op meerdere plekken te houden. En de dynamiek van de stad kun je natuurlijk gebruiken voor je huwelijksfoto’s!

Een van de te gekke en romantische steden in Toscane is Siena. In de historische binnenstad van Siena bevindt zich het stadhuis Palazzo Pubblico. Het Palazzo Pubblico kent vele zalen, een daarvan is de trouwzaal Sala del Concistoro, met een rijk versierd plafond van fresco’s en kroonluchters. Tijdens de ceremonie kijk je uit over de Piazza del Campo, een van de mooiste middeleeuwse pleinen van Europa. Aanrader: op dit plein maak je spectaculaire trouwfoto’s.

Erg leuk weetje: Siena heeft een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst, hoe gaaf is het dan om daar te trouwen!

trouwen in Toscane in een stad

Foto:
Sweet Ice Cream Photography via Unsplash

Droom jij al van een bruiloft in Toscane?

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl