Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Follonica

Zon, strand en cultuur

Follonica, een prachtige stad aan zee met lange brede stranden. De stad biedt veel mogelijkheden voor dagtrips en ligt dichtbij de Toscaanse eilanden. Follonica ligt in de provincie Grosseto en telt jaarlijks tussen de 340.000 en 550.000 toeristen.

Geschiedenis

Follonica is vergeleken met andere steden in de omgeving nog vrij jong. Het kasteel van Valli, waarvandaan er gevochten werd, stond er al eerder. De echte groei van de stad kwam pas toen de stad in een economische spurt kwam in 1838. De grond in de omgeving van Follonica bleek namelijk vol met ijzer te zitten.
In de Tweede Wereld Oorlog hadden de inwoners van de stad het zwaar gehad door bombardementen. Na de oorlog zijn de gebouwen weer opgebouwd en zijn er nieuwe wijken bijgekomen. De hedendaagse economie draait niet meer volledig op ijzer, zoals het vroeger was, maar voornamelijk op toeristen.

Ontspannen met de kinderen

Follonica is gelegen aan zee, wat betekent dat een stranddagje zeker tot een van de opties behoord. Daarnaast is het gemakkelijk om een kaartje te kopen voor een bootovertocht naar een van de Toscaanse eilanden zoals Elba. De kinderen hebben de hele dag pret in het waterpark Aquavillage. ’s Avonds dineren is mogelijk in een van de vele restaurantjes zoals Da Santarino op Piazza XXIV Maggio, 21.

Cultuurmonumenten

Follonica telt verschillende kerken. Zo staat er in het centrum de St. Leopold kerk. Daarnaast kun je ook nog de kerk van de Heiligen Peter en Paul, de Notre-Dame-De-Lourdes kerk en de Kerk Saint-Paul-de-la-Croix bezoeken.
Aan architectuur is er ook een hoop te zien zoals het kasteel Valli. Dit kasteel is in feite de fundering van de stad Follonica en het stamt uit de Middeleeuwen. Daarnaast staat de twee na hoogste wolkenkrabber van Toscane in Follonica. De toren, Torre Azzurra, is zo’n 75 meter hoog en daarmee net hoger dan het Gerechtsgebouw van Florence. 

Musea in Follonica

Een van de twee bekendste musea in de stad zijn het Amedeo Modigliana en het Civic Art Gallery museum. De museums hebben zowel een collectie aan schilderijen van schilders uit de stad als schilderijen die als donatie waren gedaan. Daarnaast hebben de museums ook een expositie met hedendaagse en moderne kunst. Openingstijden wisselen per dag, doordat de museums afhankelijk zijn van de exposities. Neem daarom van tevoren contact op met het museum.

Bestemmingen in de buurt van Follonica

Toscana.nl