Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Maremma is een streek in Toscane die van vanaf de kust van de provincie Grosseto tot aan Umbrië loopt. Het is een veelzijdig gebied. De prachtige stranden gaan over in vlakke landbouwvelden. Verderop in het landschap zijn de hoge bergen te vinden. In de streek zijn veel bezienswaardigheden te zien, kun je heerlijk winkelen en zijn er volop activiteiten die je kunt ondervinden. 

Bezienswaardigheden in Maremma

In de streek zijn er veel bezienswaardigheden te zien, bijvoorbeeld de Duomo van Sovana. Het is een overblijfsel dat in de Romaanse stijl is gebouwd. Daarnaast is het Fortezza Spagnola, gelegen op het schiereiland, een trekpleister voor de cultuurliefhebbers. Fortezza Orsini in Sorano is ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Breng een bezoek aan Vetulonia! Dit kleine dorpje was vroeger een van de belangrijkste dorpen in het Romeinse. Om die reden is Vetulonia een aanrader om een bezoek te brengen. Tot slot is Pitigliano een mooi dorp met een Joodse achtergrond. De synagoge, die na de Tweede Wereld Oorlog weer is opgebouwd, is te bezoeken voor €3. De openingstijden kunnen per dag verschillen, dus bekijk deze goed van tevoren.

Winkelen in Maremma

Het bijzondere van winkelen in Maremma is dat de winkelstraatjes voornamelijk lokaal en kleinschalig zijn. Je zult er weinig internationale ketens aantreffen, maar juist lokale winkels met de producten uit de streek. Een voorbeeld van zo’n unieke winkel is Ai Canapi. De eigenaren verkopen er kleding die gemaakt zijn van gerecyclede hennep. 

Activiteiten in Maremma

De Toscaanse streek Maremma leent zich voor activiteiten. Neem bijvoorbeeld de Thermen van Saturnia. De entree is gratis en het water in de baden is helemaal natuurlijk. Het water is 37 graden en rijk aan mineralen.

Daarnaast kun je het natuurreservaat Lago di Burano bezoeken. In de lente, herfst en winter kun je er elke zondag wandelen tussen de vossen, egels en flamingo’s. Tijdens de zomer kan het alleen met een excursie, die gratis is. Een andere mogelijke activiteit is een scooter huren voor ongeveer een tientje per dag bij Il Faro Verde. Rij bijvoorbeeld naar de kust om de diepe wateren te ontdekken of breng een bezoek aan de diverse grotten in de streek.

Kortom, er is genoeg te doen in de streek Maremma. Het is geschikt voor enkele dagen vakantie of als je van plan bent rond te trekken. 

Bestemmingen in de buurt van Maremma

Toscana.nl