Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Montepulciano

Een van de hoogst gelegen steden

Montepulciano staat bekend als één van de hoogst gelegen steden van Toscane. De stad is nog niet compleet ontdekt door toeristen, dus je hebt alle rust voor jezelf. In het centrum ligt het centrale plein, waar een heleboel monumenten te vinden zijn. In het stadscentrum is het verboden om te parkeren, dus laat je auto buiten de stadsmuren staan en ga te voet op pad!

Bravio delle Botti

De smalle wegen in de stad gaan van hoog naar laag, dus je zal veel moeten klimmen en dalen. De steile straten komen wel goed van pas op de laatste zondag van augustus. Dan vind in Montepulciano de Bravio delle Botti plaats: een tonnenwedstrijd. Bij deze wedstrijd strijden de acht stadswijken tegen elkaar en rollen ze tonnen van 80 kilo door de steile straten van de stad. Het parcours is 1700 meter lang en eindigt bij de Duomo op Piazza Grande.

Bezienswaardigheden

Er zijn bezienswaardigheden genoeg in Montepulciano, maar één van de belangrijkste is Piazza Grande. Dit ronde plein staat tussen de elegante, maar helaas nooit afgemaakte Duomo en het Palazzo Communale, een gotisch paleis. Je kunt de toren van het paleis voor minder dan 2 euro beklimmen. Met mooi weer heb je prachtig uitzicht op de stad! Op Piazza Grande vind je nog meer charmante trekpleisters, zoals een middeleeuwse waterput.

Dineren

Osteria dell’Acquacheta is een lieflijk restaurantje met een open keuken. Zo kun je meekijken hoe de koks jouw gerecht bereiden. Drink er de verrukkelijke huiswijn zoals de Cucina Casalinga bij. Je kunt daarnaast ook zelf je eigen gerecht samenstellen door alle soorten pasta’s en sauzen te combineren. Zorg er wel voor dat je in het weekend reserveert! Het restaurant vind je in de Via del Teatro 22 en is op dinsdagen gesloten.

Voor een iets goedkoper alternatief kun je een wandeling maken naar de Via dell’Opio nel Corso 30. Hier vind je Trattoria di Catagno, een restaurantje dat tot laat open is. Op maandag is het gesloten, maar op elke andere dag kun je zowel binnen als buiten zitten. Het terras is echter snel vol, dus zorg dat je er op tijd bij bent! Je hebt keuze uit diverse gerechten op de kaart waar voor ieder wel wat op staat. 

Bestemmingen in de buurt van Montepulciano

Toscana.nl