Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Pisa

Cultuurstad aan de Arno

Wie kent Pisa niet? De bekende scheve toren van Pisa kent iedereen, maar wat weet je nog meer over deze stad? Het is de geboorteplaats van filosoof en wiskundige Galileo Galilei, en er valt van alles te beleven!

Mirakels

Op het Piazza dei Miracoli kun je de hele dag je ogen uitkijken. Echte mirakels zijn er helaas niet te vinden, want de gebouwen die er staan zijn er gekomen door zware arbeid. Op het plein staan namelijk de Toren van Pisa en de Duomo Santa Maria Assunta, de dom van Pisa. Enorme toeristentrekkers, want wie wil hier nou niet op de foto? Maar ook het baptisterium en het Camposanto, een groot gebouw dat over de enorme begraafplaats is gebouwd, zijn hier te vinden. In de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van de fresco’s, waar de muren mee bedekt waren, beschadigd. Nog steeds zijn de Italianen bezig om deze te herstellen.

Als je echter bij dit drukke plein vandaan gaat, is er nog veel meer bijzonders te ontdekken! Op het Piazza dei Cavalieri, letterlijk vertaald het plein van de ridders, staat bijvoorbeeld het Palazzo della Carovana. Dit paleis is aan de buitenzijde beschilderd en er zijn beeldhouwwerken van de beroemde kunstenaar Vasari op de gevel aangebracht. Tegenwoordig is het een gebouw van de universiteit van Pisa

Verder heb je voor de geschiedenisliefhebbers ook het zoölogische museum en het paleontologische museum.

Andere to do’s in Pisa

Eens wat anders doen dan alleen rondhangen in musea en kerken? Ga dan kanoën op de rivier de Arno, die midden door de stad heen loopt. Een andere optie is een bezoek aan de botanisch tuin in Pisa, dit is de oudste nog bestaande academische botanische tuin!

Bestemmingen in Pisa

Toscana.nl