Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Pistoia

Romeinse stad met veel kerken

Een stadje dat ooit als nederzetting van de Romeinen diende. De Romeinen waren erg gelovig en daarom staat er het een en ander aan kerken in Pistoia. Het plaatsje is divers qua aanbod. Festivals, bezienswaardigheden, cultuur, kerken, eten en drinken, er is er van alles te doen!

Evenementen in Pistoia

Italianen houden van festivals. Zo ook van het Bluefestival. Dit festival is te bezoeken in de tweede week van de maand juli. Tijdens het festival treden er enorm veel bekende mensen op en komen er toeschouwers vanuit de wijde omgeving.

Een van de grootste evenementen van Pistoia vindt plaats op 25 juli. De locatie van het feest is het grote centrale plein Piazza del Duomo. Bij dit evenement wordt het bezoek van San Jacopo een geweldige beschermheilige van de stad Pistoia gevierd. Om een beeld te krijgen van de Italiaanse evenementencultuur, is het bezoeken van dit feest, genaamd La Giostra dell’Orso een goede tip.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Een dagje uit met de kinderen? In Pistoia zit een grote dierentuin genaamd Pistoia Zoo. Ook is er een hoop cultuur te bekijken zoals het Piazza del Duomo. Aan dit plein ligt natuurlijk de prachtige Duomo. Deze kerk is gedurende een lange tijd gebouwd. Om die reden zijn er verschillende bouwstijlen te onderscheiden.
Binnen zal je altaren en kapellen aantreffen. Zo wordt door middel van afbeeldingen de geschiedenis en verhalen uit de Bijbel verteld.

Zoals al eerder genoemd, is Pistoia de stad van de kerken. Er zijn dus nog vele andere kerken te ontdekken. Voor een dag ontspanning kunnen toeristen terecht in de Grotta Giusti. Deze spa is omringd door natuurlijke stenen en in het water zitten mineralen die gezond blijken te zijn voor het lichaam. 

Tips om te dineren in Pistoia

Postoia biedt tal van authentieke restaurantjes met antiek interieur. We zetten een tweetal tips op een rij.

Een restaurantje waar de lokale bevolking in Pistoia dol op zijn is Voronoi. Hier geniet je van verse, typische Toscaanse gerechten die bovendien zeer goed betaalbaar zijn. Het plein, waar het gelegen is, wordt in de avond omgetoverd tot borrel en uitgaansplein. 

Ook het restaurantje Lo Storno, gelegen in Via del Lastrone 8, is goede plek om te dineren. Binnen is het ouderwets en kleurrijk. Ze gebruiken enkel verse en gezonde producten in de keuken.

Ondanks dat steden als Florence en Pisa vaak veel toerisme kennen, heeft Pistoia dat niet. Het is een stad die authentiek is gebleven en nog wat minder bekend is. Dat is samen met de vermaak- en dinermogelijkheden reden genoeg om deze Romeinse stad een bezoek te brengen!

Bestemmingen in de buurt van Pistoia

Toscana.nl