Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

San Gimignano

De stad van de torens

De stad van de vele torens, oftewel San Gimignano. Deze stad behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad had vroeger maar liefst 72 torens, maar tegenwoordig zijn er nog maar 14 van over. De hoogte van de torens gaf vroeger betekenis aan de macht en rijkdom die de eigenaar had. Binnen de stadsmuren wacht een lieflijke stad, vol met geschiedenis en torens.

Informatie over San Gimignano

De stad leeft over het algemeen van het toerisme in de zomermaanden. Daarom kan het soms onprettig druk zijn in de stad. Als je de stad ’s ochtends bezoekt of juist in de namiddag, dan zijn de meeste toeristen vertrokken en is het rustiger. Het centrum is een autovrij gebied, wat een heerlijke rust geeft. Let er dus op dat je de auto buiten de stadsmuren parkeert.

Cultuur snuiven

De hoogste toren van San Gimignano is 54 meter hoog. De trappen zijn gemakkelijk te beklimmen. Bovenop de toren biedt de toren je een prachtig uitzicht over de stad en het landschap. Je kunt ook de andere torens goed zien. Entree kost €5,50 en het is zeker de moeite waard!

Daarnaast is de Duomo van San Gimignano ook de moeite waard. Het werd gebouwd in 1056 en is later uitgebreid. Voor €3,50 kun je binnen een kijkje nemen. Onder andere de heilige Fina ligt hier begraven. Ze werd op haar vijftiende erg ziek, maar bleef desondanks voor de armen zorgen. Op muurschilderingen in de kerk staat haar leven beschreven.

Dineren

In San Gimignano kun je dineren hoe en waar je maar wilt. Als je tevreden bent met een meeneempizza, kun je zeker goedkoop eten. Op Piazetta della Madonna vind je een simpel restaurantje waar je lekker kunt eten genaamd Trattoria Chiribiri. Vooraf reserveren is zeker aangeraden!

Zoek je juist een avondmaal met een finishing touch, dan is Le Vecchie Mura een goed alternatief. Je dineert met uitzicht op de vallei rondom de stad. Het restaurant serveert er traditionele gerechten uit de stad. Denk bijvoorbeeld aan coniglio alla Vernaccia, konijn gestoofd in Vernacciawijn. San Gimignano staat bekend om deze wijn.

Beste ijs

De Gelateria di Piazza wint keer op keer de prijs van het beste ijs. De ijssalon, die gerund wordt door de vriendelijke Sergio Dondoli biedt smaken waarvan je nog nooit hebt gehoord. Proef bijvoorbeeld zijn Vernaccia-ijs, waar de smaak van de bekende wijn in is verwerkt. Of proef de Champelmo, een combinatie tussen champagne en grapefruit. Je vindt de ijssalon van Sergio Dondoli op Piazza della Cisterna.

Dus als je San Gimignano in een dagje wilt bezoeken, kan dat gemakkelijk. Beklim de trappen van de hoogste toren, vul je lege maag daarna bij één van de typisch Toscaanse restaurantjes en geef jezelf een beloning met het lekkerste ijs bij de Gelateria di Piazza.

Bestemmingen in de buurt van San Gimignano

Toscana.nl