Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Sorano

Fort met prachtige muurschilderingen

Sorano is een Toscaans dorp, dat volgens inwoners nog steeds hetzelfde uitziet als eeuwen geleden. Het dorp is relatief rustig en wordt niet overspoeld door toerisme. Tijdens een bezoek aan Sorano kun je een hapje eten, een museum bezoeken, het kasteel bezoeken, winkeltjes kijken en sfeer proeven.

Een hapje eten in Sorano

Sorano heeft een aantal knusse restaurantjes waar je een hapje kunt eten. Pizza en pasta zijn de meest gangbare gerechten. Een speciaal restaurantje kun je vinden op de Via Roma 22. Hier is Locanda Dell’Arco gelegen. Het is een plek midden in het historische centrum van het dorp. Een maaltijd kost er gemiddeld €15 tot €20 en wordt enkel bereid met verse producten. Naast pizza serveren de vriendelijke obers ook typische Toscaanse gerechten. En dat allemaal onder een plafond met prachtige gewelven.

Bezienswaardigheden in Sorano

Alleen al wandelen door het dorp is een activiteit op zich. Veel huizen zijn tegen de rotswand gebouwd. Met de avondzon erop lijkt het net een schilderij. Het dorp stamt uit de Middeleeuwen en de familie Orsini had het heft er in handen. Het fort, dat door een architect voor de familie ontworpen is, is aangekleed met prachtige muurschilderingen. Later is het overgenomen door de familie De’Medici en ook zij hebben er goed voor gezorgd. Het Fortezza Orsini is daarmee een van de best bewaarde bouwwerken uit de Renaissance geworden.

Daarnaast is er een museum waar je voor €2 naar binnen kunt. Je krijgt een rondleiding van ongeveer drie kwartier in de kelders en in het kasteel. In het museum zijn muurschilderingen te zien en je kunt er de voorwerpen bekijken die gebruikt zijn voor het opknappen van het kasteel. De rondleiding kan in het Engels of in het Italiaans. Voor €7 kunnen bezoekers een combinatieticket kopen waarmee je ook naar de archeologische vindplaatsen van de streek kunt. Van 13:00 tot 15:00 is het museum gesloten in verband met de siësta.

Praktische informatie over Sorano

Voor informatie tijdens je bezoek aan Sorano kun je terecht bij de Dienst voor Toerisme op Piazza Busatti. Deze is op woensdagen en in de middag van 13:00 tot 15:00 gesloten.

Overnachten in Sorano kan in allerlei prijsklassen. Daarnaast is het mogelijk om in de omgeving van Sorano een overnachting te regelen, waardoor je ook snel in andere dorpjes en stadjes bent. Dorpjes zoals Elmo, Il Casone en Pitigliano liggen in de nabije omgeving. Wanneer je met de auto naar Sorano komt, kun je de auto boven in het dorp achter het kasteel parkeren. 

Sorano is een gezellig dorp om een middag of een dag door te brengen. Het heeft geen overvloed aan bezienswaardigheden, maar laat je zeker wel de sfeer proeven van een authentiek Toscaans dorp.

Bestemmingen in Sorano

Toscana.nl