Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Volterra

Een magische stad, geliefd onder veel toeristen!

Een magisch stadje in Toscane, zo staat Volterra ook wel bekend. Eigenlijk is het te klein voor een stad, maar te groot voor een dorp, waardoor er een hele intieme sfeer heerst. De stad ligt in de provincie Pisa, één van de westelijke provincies van Toscane. Een kleine stad met een grote geschiedenis, en dus zeker de moeite waard om er eens te gaan kijken.

Lang geleden…

…woonden de Etrusken in Volterra. In de achtste eeuw voor Christus werd de stad door dit volk gesticht. De Etruskische beschaving was voor die tijd al heel vergevorderd, ze hadden al een ijzer- en zilverhandel. In de omgeving werden deze grondstoffen veel gevonden, dus werd de handelsstad gesticht. Als je door de straten van de stad loopt zie je al aan de gebouwen dat het een lange geschiedenis heeft. Er is zelfs een theater opgegraven en gerestaureerd dat nog door de Etrusken is gebouwd!

Een dagje Volterra

Als je een dagje in Volterra bent, kun je na het bekijken van de opgravingen uit de Etruskische tijd een sprong in de geschiedenis maken. Ook uit de middeleeuwen is er nog veel overgebleven in deze stad. Zo heb je de Duomo van Volterra. Deze is niet zo enorm en versierd als de indrukwekkende kathedralen van Florence of Siena. Het doet aan de buitenkant zelfs een beetje bescheiden aan. Maar als je eenmaal binnenkomt, schijnt vanaf het prachtig versierde plafond een gouden gloed naar beneden.

Ook de resten van de stadsmuren die in de middeleeuwen helemaal rond het centrum liepen zijn hier en daar nog overeind gebleven. Maar de echte eyecatcher van Volterra is toch wel het Palazzo dei Priori. Over dit paleis doen vele verhalen de ronde. Eén daarvan is dat het ooit werd bewoond door vampieren. De schrijfster van de beroemde Twighlight-serie heeft Volterra zelfs gebruikt voor haar verhalen. De laatste verfilming van de boekenserie is dus voor een deel ook in Volterra opgenomen!

Bestemmingen in Volterra

Toscana.nl