Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo Toscane

Een agriturismo in Toscane is de meest Italiaanse keuze als vakantiebestemming. Een agriturismo is vaak een boerderij of oude boerderij. Meestal wordt er nog zelf wijn, olijfolie, groenten of honing geproduceerd. De eigenaren organiseren af en toe een pizza-avond of hebben een klein restaurantje. Ze weten ook veel over de omgeving te vertellen omdat ze er zijn opgegroeid of al jaren wonen.

Agriturismo Toscane voor rust

Agriturismo’s in Toscane hebben vaak een beperkt aantal plaatsen. Dit maakt het een rustige optie ten opzichte van een grote camping. Logeren kan soms in de boerderij zelf, soms in een apart gebouw. Op het terrein kunnen ook klaargezette tenten staan of er is een mogelijkheid om zelf je tent op te zetten.

Meestal is er een zwembad voor afkoeling, of de agriturismo ligt aan de Toscaanse kust. Er kunnen activiteiten worden georganiseerd door de eigenaren om de omgeving en de Italiaanse cultuur te verkennen. Dit verschilt per agriturismo in Toscane. Zo organiseren sommige eigenaars een kookworkshop met verse producten, en andere wandelingen en rondleidingen in de omgeving. Er zijn ook agriturismo’s in Toscane waar het één en ander gericht op kinderen wordt georganiseerd.

Italiaanse cultuur

Een agriturismo in Toscane is ideaal om de Italiaanse cultuur te ontdekken. De eigenaren informeren je met plezier over de beste uitstapjes en de leukste activiteiten. Langs het strand kuieren tot actieve bergwandelingen en kookcursussen tot een gelato op de boulevard, alles is mogelijk.

Wij bieden veel verschillende agriturismo’s aan in Toscane, allemaal met hun eigen faciliteiten en accommodaties. Stuk voor stuk zijn het geweldige plekken om vakantie te houden. De combinatie van de gastvrijheid en de kleinschaligheid maken een agriturismo in Toscane een fijne plek. Landelijk logeren tussen de Toscaanse heuvels, wie wil dat nou niet?

Agriturismo Quarantallina

Toscana.nl