Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vakantie in Toscane

Een vakantie in Toscane is een culinair en cultureel genot voor iedereen!

Toscane is één van de populairste regio’s van Italië. Wie wil er nu niet op vakantie in Toscane? Met bekende steden als Pisa en Florence kun je je zeker goed vermaken in deze regio. Bovendien geniet je in Toscane van de lekkerste pasta’s en wijnen. Een vakantie in Toscane is een culinair en cultureel genot voor iedereen!

Stedentrips tijdens je vakantie in Toscane

Tijdens je vakantie in Toscane mag een bezoekje aan de stad Pisa niet ontbreken. Deze stad staat wereldwijd bekend om haar scheve toren. Probeer jij maar eens een geslaagd toeristisch kiekje te maken waarop het lijkt of jij deze toren omduwt. Daarin slagen maar weinig. Een bezoekje aan Florence, de hoofdstad van Toscane is ook zeer de moeite waard. Een origineel uitstapje hier is een tocht langs de huizen van alle beroemdheden die hier ooit vertoefd hebben. Voorbeelden zijn Leonardo Da Vinci, Nicolo Machiavelli en Michelangelo. Op het bezoeken van steden tijdens je vakantie in Toscane zul je niet snel uitgekeken raken.

Pisa - vakantie in Toscane

Wat een prachtig landschap!

Behalve cultuur kun je tijdens je vakantie in Toscane ook genieten van het prachtige heuvellandschap. Je vindt hier veel cipressen en wijngaarden. Waan je een weg door dit heuvellandschap dan kom je vanzelf bij de Appennijnen. Hier geniet je op verschillende plekken van een prachtig uitzicht over Toscane. En tussen het wandelen en fietsen door, geniet je van een heerlijke maaltijd uit de streek. Het klimaat in Toscane is vanaf de lente al zeer aangenaam en in de zomer is het er lekker warm. Ook voor een strandvakantie is Toscane dus een ideale bestemming.

Zie jij zo’n vakantie in Toscane wel zitten? Bekijk hier het aanbod van campings.

vakantie in Toscane landschap

Toscana.nl