Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met kinderen

Toscane is niet alleen geschikt voor volwassenen. Ook voor kinderen valt er genoeg te ontdekken!

Met kinderen op vakantie naar Toscane? Goed idee! Er valt genoeg te ontdekken en te beleven voor kids van alle leeftijden. Bovendien hebben we een ruim aanbod aan campings en vakantieparken, plekken waar de kids vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen. Bovendien kunnen ze hier makkelijk leeftijdsgenootjes ontmoeten en vrienden voor het leven maken.

Je zou kunnen stellen dat Toscane niet echt een geschikte bestemming voor een familievakantie is. Er zijn vele steden en culturele bezichtigingen die in eerste instantie vooral voor ouders erg interessant lijken. Niets is echter minder waar, want ook deze culturele dingen kunnen voor kinderen van alle leeftijden erg interessant zijn. Bovendien valt er daarnaast ook nog genoeg te ontdekken.

Cultuur met kinderen in Toscane

De wereldberoemde toren van Pisa is zo’n voorbeeld. De scheve toren spreekt niet alleen tot je eigen verbazing, maar ook tot die van je kinderen. Bovendien is het juist ook leuk voor de kids om zo’n grappige foto te maken waarop ze de toren weer recht proberen te duwen. Maar ook steden als Florence en San Gimignano zijn prima te doen voor een dag. Vooral de laatste zal met al haar torens een leuke belevenis zijn voor kids.

Een andere aanrader is een bezoek aan de Ferrari fabriek in Maranello, of naar het museum in Modena. Misschien “officieel” niet meer in Toscane, maar het is zo dichtbij dat het eigenlijk altijd wel goed te bereizen is. Bovendien is het toch wel stiekem een droom van ieder klein (en groot) jongetje om deze plek te bezoeken.

Kinderpret in Toscana

We kennen allemaal nog wel het sprookje van Pinokkio, het houten poppetje met de groeiende neus. Maar wisten jullie ook dat dit poppetje in Toscane is geboren? Jazeker, in het stadje Collodi. Ter ere van dit avontuurlijke poppetje is er in deze plaats ook een heus pretpark opgericht. Een ideaal dagje weg voor alle jonge avonturiers. In het Pinocchio Park wandel je door het leven van de jonge jongen en ontmoet je alle figuren uit het sprookje. Bovendien liggen vlakbij het park de schitterende Garzoni tuin en het Vlinderhuis.

Een ideale combinatie tussen cultuur en kinderen is een bezoek aan de archeologische parken van Baratti. Hier kun je wandelen door historische opgravingen en bouwwerken uit de tijd van de Etrusken. Bovendien is er een heus “Children’s Lab” aanwezig. Hier kunnen de kids dan deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld het Etruskische schrift leren of deelnemen aan speerwerpen of boogschieten.

Daarnaast is een lekker dagje strand natuurlijk altijd goed met de kids. Installeer je op het zand langs de Etruskische kust en de tijd zal voorbij vliegen!

Kindvriendelijke bestemmingen

Toscana.nl