Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Weekend naar Toscane

Een weekendje naar Toscane perfect voor een korte vakantie naar Italië!

Wil je een weekendje weg en heb je geen idee waarheen? Het antwoord is: Toscane! Hoewel er in Toscane zo veel te zien is, kun je in een weekend lekker vertoeven in een stad. Probeer niet te veel in een weekend te proppen, want dat gaan gewoonweg niet. Laat je leiden door de stad die je kiest. Hieronder staan wat tips voor een weekend Toscane.

Siena

Siena heeft alles in zich en is daarom perfect voor een weekendje. Als je vroeg boekt, hoef je niet eens heel veel geld neer te leggen voor een overnachting. Je kan cultuur snuiven bij de Duomo, natuur bezoeken in de botanische tuinen en dineren in de smalle straatjes, waar altijd een goede sfeer hangt. Als je in de zomer voor een weekendje naar Siena gaat, probeer dan te boeken rond 2 juli of rond 16 augustus. Dan vindt de beroemde Palio van Siena, de paardenrace, plaats! Dit festijn geeft sensatie voor iedereen.

Florence

Voor een weekendje is Florence ideaal. Alle bezienswaardigheden in deze prachtige kunststad liggen dicht bij elkaar en daarom kun je alles te voet belopen. Maak daarnaast ook een wandeling naar het platteland voor Florence, want daar zie je de natuur van Toscane. Het is er prachtig. ’s Avonds kun je luxe dineren in het centrum, of als je juist wat goedkoper wil eten is dat ook geen probleem. Er zijn genoeg eettentjes. Vergeet geen ijsje te eten bij één van de lekkere ijssalons: Vivoli. Loop naar de Via dell’Isola delle Stinche en geniet!

Pisa

Voor een week is het te lang om in Pisa te zitten, maar voor een weekendje is het perfect. Je vliegt gemakkelijk en goedkoop vanaf Eindhoven of Amsterdam en daarnaast kost een overnachting niet veel. De scheve Toren van Pisa kent iedereen natuurlijk, maar ontdek ook de minder toeristische plekken. Wandel de binnenstraatjes door en sla eens een keer een hoek om om te kijken wat daar zit. Pisa zal je verbazen!

Tip: proef de specialiteit van deze stad, genaamd cecina. Het is een knapperige koek met een zachte binnenkant. Je kan deze koek in principe bij elke bakker halen.

Voor een weekendje Toscane zijn er dus genoeg opties. Je kan ook naar de kleinere steden, maar dat is vaak lastiger omdat daar geen vliegvelden zijn. Als je niet ver van het vliegveld naar je plek van bestemming wilt reizen, zijn Florence en Pisa de beste opties. Hier ligt het vliegveld namelijk dichtbij de stad. Zoek je nog verblijflocaties, kijk dan eens op toscana.nl. Hier vind je allerlei accomodaties!

Populaire bestemmingen

Toscana.nl