Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Wijnvakantie

Heerlijk genieten tussen de wijngaarden

Toscane is wereldberoemd om zijn landschappen. Met zijn vele groene heuvels, bossen en wijngaarden is er altijd wel wat te zien. Het gebied is rijk aan wijngebieden, waar mooie tochten door te maken zijn. Voor een wijnvakantie zit je hier dus zeker goed!

Chianti

Misschien wel het bekendste wijngebied uit Toscane is de Chianti streek. De prachtige dorpjes in dit gebied zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. De wijn die uit dit gebied komt, is een krachtige rode wijn.

Montepulciano

Het dorpje ten zuidoosten van Siena en ten westen van het Lago Trasimeno is Montepulciano. Het bevindt zich bovenop een berg in Toscane. Het klimaat is hier warmer dan in Chianti en het is hier vaak erg droog. Voor het beste resultaat van de wijn, wordt deze nog twee tot drie jaar opgeslagen in vaten voordat het verkocht wordt.

Toscaanse kust

Uit de omgeving van de Toscaanse kust, komt één van de beste rode wijnen ter wereld, namelijk de Sassicaia. Er loopt een wijnroute van meer dan 150 kilometer langs de kust. Deze bevat ook het eiland Elba en strekt zich dan verder uit tot de provincie Pisa. Hier zijn veel wijnen te proeven die in dit gebied gemaakt worden.

De wijnvakanties kunnen ook zeker goed gecombineerd worden met een olijf(olie)route. De vele olijfbomen staan namelijk ook centraal in Toscane.

Wijnvakantie

Toscana.nl