Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Toscana

Een betoverende regio met alles voor een fijne vakantie

Toscana

Een betoverende regio met alles voor een fijne vakantie

De regio van de talloze pastaspecialiteiten, de lokale wijnen en de prachtige uitzichten over de glooiende heuvels, dat is Toscane. Een geliefde bestemming onder veel Nederlanders, maar ook zeker andere volken. Een regio van prachtige steden en een rijke historie. Steden als Pisa, Florence, Siena en Lucca parels van Italië die je zeker moet bezoeken als in de regio Toscane bent.

Het groene hart van Italië

De regio staat bekend om het groene, glooiende heuvellandschap met vele cipressen en wijngaarden en wordt dan ook niet voor niets het groene hart van Italië genoemd. De heuvels gaan over in het berglandschap van de Apennijnen. Elke top van een heuvel of berg geeft weer een uniek en adembenemend uitzicht.

Naast de prachtige natuur vind je in Toscane ook genoeg historische steden en kleurrijke dorpjes waar je uren kunt doorbrengen.

Klimaat

Het klimaat van Toscane is over het algemeen heel aangenaam. In de wintermaanden kan het weer in Toscane vrij onvoorspelbaar zijn, maar de zomers zijn altijd heet en droog. Het is in de lente ook al heel fijn om in Toscane te zijn, de temperatuur ligt dan rond de 20 graden. Het klimaat wordt beïnvloed door de warme stroming in de Thyreense zee en de beschutte ligging achter Corsica. Hierdoor kunnen er wel grote weersverschillen optreden in de regio. Dit heeft dan te maken met hoogteligging, plaats ten op zichten van de heuvel en ligging ten op zichten van de zee.

Op Toscana vind je de leukste campings en de mooiste vakantieparken en agriturismo’s in Toscane. Neem ook kijkje op het blog voor tips en inspiratie!

Pagina delen

Casa La Collinetta - Toscana.nl

Casa La Collinetta

Montaione, In het binnenland

  • 1 keer gratis diner
  • Biologisch geteelde groenten en fruit
  • Quad excursie

Een ideaal vakantiehuis voor twee gezinnen. Veel speelruimte voor de kinderen en rust en privacy voor de ouders.

Toscana.nl