Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wandelen door Crete Senesi: 4 tips

Zin om iets actiefs te doen tijdens jouw vakantie in Toscane? Ga wandelen in Crete Senesi! Het heuvelachtige landschap is waanzinnig om te voet te ontdekken. Er is zo veel te zien. Ik geef je een paar tips voor onvergetelijke wandelroutes.

Weet wat je aankan

Wil jij ook wel eens wat anders dan heel de dag aan het zwembad liggen? Ga dan de omgeving van Crete Senesi ontdekken. Dit kun je erg goed te voet doen. Als je een route gaat plannen, probeer dan goed in te schatten hoever jij kunt wandelen. Door het heuvelachtige gebied en de hoge temperaturen in de zomer, kan het zwaarder zijn dan je denkt. Maar het is zeker de moeite waard, dus trek je wandelschoenen aan en plan die route!

crete senesi

Foto: irineos via Pixabay

Plan je eigen route

Er liggen verschillende gemeenten in Crete Senesi die prachtig zijn om doorheen te wandelen. Je kunt vanuit je accommodatie lopen, maar je kunt ook ergens naartoe gaan en vanaf daar gaan lopen. Je kunt bijvoorbeeld wandelen door Buonconvento, dit dorp staat bekend als een van de mooiste plekken in Toscane. Daarnaast kun je ook kiezen voor Rapolano Terme, San Giovanni d’Asso en Asciano vanwege de mooie warmwaterbronnen die daar liggen. De route kun je het beste zelf vastleggen aan de hand van het aantal kilometers je wil lopen en wat je het meest interessant vindt om te zien. Als de mogelijkheid er is, dan kun je je route plannen zodat je halverwege kunt stoppen bij een restaurantje om wat te eten en te drinken. Zo hoef je zelf niet veel mee te slepen.

Bereid je goed voor

Als jij de wandelroute hebt gepland, dan kun je je goed voorbereiden. Heb jij geen wandelschoenen? Zorg er dan voor dat je stevige schoenen aantrekt waar je lang op kunt lopen. Pas je kleding goed aan, zodat je het niet te warm of te koud hebt en het niet oncomfortabel zit. Neem spulletjes mee in een rugtas die goed van pas kunnen komen tijdens het wandelen, zoals: een zonnebril of petje, zonnebrandcrème, eten en drinken en eventueel een handdoek zodat je ergens kunt gaan zitten als dit nodig is.  En vergeet natuurlijk niet te genieten van de prachtige omgeving, dat is het belangrijkste!

Wandelen door Crete Senesi

Foto: Irineos via Pixabay

De zevendaagse wandeltour

Ben jij een echte wandelaar? Doe dan mee aan deze route. Tijdens deze zevendaagse wandeltour loop je met een groep een mooie route door Toscane. Bij deze route wandel je van Florence via Siena naar Rome. De meeste mensen nemen een tent mee of zoeken elke avond een camping op waar ze kunnen overnachten. Je kunt zelf (gedroogd) voedsel meenemen, maar langs de route liggen genoeg restaurants waar je iets kunt eten. Het is een uitdagende wandeling, maar je ziet onwijs veel van de omgeving.

Ben jij enthousiast geworden? Bekijk dan ons aanbod in Crete Senesi.

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

8

Camping Toscana Bella

Familie Samola, 28 mei 2019

Vakantie vol vermaak

Ervaring

Voor kinderen tot 12 jaar voldoende vermaak. Camping ligt op loopafstand van de zee. Niet massaal. Gemoedelijke sfeer. Camping ligt vlakbij genoeg bezienswaardigheden. En een goed en eenvoudig restaurant voor jong en oud.

Tips in de omgeving

Spiaggia biancha (witte strand). Pisa, Lucca, Volterra, San Gimignano, Sienna, Bolgheri, Cecina.

Bezocht Camping Toscana Bella in juli 2018 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Toscana.nl