Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Boottochten

Ontdek de eilandjes van Toscane

Er horen maar liefst zeven grote eilanden en nog veel kleine eilandjes bij Toscane. Daarom is een boottocht ideaal! De vertrekhaven is meestal Piombino of San Vincenzo en vanuit daar gaan er boten naar de eilanden Capraia, Corsica, Elba, Giglio en Pianosa. Corsica hoort oorspronkelijk bij Frankrijk, maar voor een dagtripje is het eiland erg leuk.

Een dagtochtje naar Elba

Op maandag, woensdag en vrijdag vertrekken er boten vanuit San Vincenzo en Piombino. Meestal koop je een retourticket en keer je op een al afgesproken tijd terug. Bijvoorbeeld: de boot gaat op maandag op 8:15 heen vanaf San Vincenzo en arriveert op Elba in Marina di Campo om 10:15. Vervolgens krijg je zeven en een half uur de tijd om je te vermaken op Elba. Bezoek de prachtige stranden of ga de stad Marina di Campo verkennen. Om 17:45 keert de boot huiswaarts en om 19:45 arriveer je weer in San Vincenzo. Een retourticket als dit kost €35 en voor kinderen van 4 jaar tot 12 jaar kost het €20.

Isola del Giglio

Op woensdag vertrekt de boot vanuit San Vincenzo om 8:15 richting Giglio. Het eiland staat bekend om de prachtige stranden. Aangezien Giglio onder Elba ligt, maak je een tussenstop in Porto Azzurro. Om 11:30 arriveer je op het eiland Giglio. Je hebt vanaf nu vijf uur de tijd op het eiland. Om 16:30 stap je weer op de boot naar huis, om vervolgens om 19:45 weer aan te komen in San Vincenzo. Hier kost een retourticket ook €40 voor volwassenen en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is de prijs €20.

Capraia

Capraia staat bekend om de onontdekte natuur. Op dinsdag en op donderdag vertrekt de boot vanaf San Vincenzo om 8:30, om vervolgens om 10:30 te arriveren op het eiland. Hier heb je zeven uur de tijd. Je kan ervoor kiezen om een natuurtocht te doen: deze tour kost €7 per volwassene en het kost maar de helft van de prijs voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Onder de vier jaar is het gratis. Met deze tour zie je de ongerepte natuur van het eiland, de zeldzame flora en fauna en wandel je door de dichtgegroeide bossen. Met deze tour ben je anderhalf uur bezig en heb je dus nog genoeg tijd om zelf een stuk van Capraia te ontdekken.

Voor een grotere natuurtour, die twee en een half uur duurt, kun je ook terecht op Capraia. Deze kost €10 per volwassene en weer de helft van de prijs voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Je krijgt een tour langs de vulkanische stukken van Capraia. Na deze tour heb je ook nog genoeg tijd op het eiland zelf.

Om 17:30 keert de boot huiswaarts, om vervolgens om 19:30 weer in San Vincenzo aan te komen. Een retourticket kost €35 voor volwassenen en €20 voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Alle eilanden zijn leuk voor een dagtochtje! Kijk voor meer informatie op de website.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl