Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Duiken

Ontdek de onderwaterwereld

Het zeewater rondom Toscane is helderblauw en perfect om in te snorkelen of te duiken. De onderwaterwereld is fantastisch om te ontdekken. In Toscane zijn er maar liefst 50 duikcentra waar je cursussen kunt volgen. Een paar tips voor duikplekken vind je hieronder.

De Golf van Baratti

Vind je het leuk om oude scheepswrakken te bekijken als je gaat duiken? Dan kun je goed duiken in de Golf van Baratti. Bij Baratti Diving kun je outfits huren en met een team op pad gaan. Ze laten je de onderwaterwereld zien. Heb je ervaring, dan kun je hier ook een outfit huren en (afhankelijk van je ervaring) zelf op pad gaan.

Porto di Baratti 30, Piombino, Italië

San Vincenzo

Voor de kust van San Vincenzo liggen meer dan 100 scheepswrakken en het is daarom een interessante plek om te duiken. Er is genoeg te zien dus. Bij het Dive Center Blue Dream kun je duikcursussen volgen in het zeewater. Er zijn ook speciale duikcursussen voor gehandicapten. Tijdens je onderwater ervaring worden er foto’s gemaakt, zodat je deze herinnering niet zal vergeten.

Strada per Campiglia 27

57027 San Vincenzo

Giannutri en Giglio

Bij de eilanden Giannutri en Giglio gaat een hele nieuwe onderwaterwereld voor je open. Rondom de eilanden ligt een beschermd gebied en daardoor is de onderwaterwereld ook onbeschadigd gebleven. Je kan hier unieke duikervaringen beleven. Houd er rekening mee dat er maar een maximaal aantal bezoekers mogen komen per dag, omdat het een beschermd gebied is. Op het eiland zelf zal je geen duikcentra vinden, want het grootste gedeelte van de eilanden is onbewoond. Huur daarom je duikoufit in Porto Santo Stefano. Via een boot kun je bij de eilanden komen. Aangezien je hier vooral zelf kan duiken, is het van belang dat je de nodige ervaring hebt.

Piombino

Bij het duikcentrum Acquanauta in Piombino kun je duiktrips naar Elba maken. Ze maken een tour met de mooiste duikspots van Elba, waarbij je een ultieme ervaring zult hebben. Acquanauta is gespecialiseerd in het duiken met gehandicapten, blinde duikers en beginners. Experts kunnen ook prima met een tour mee. Ze bieden je een duikuitrusting en je kan gratis parkeren bij de boot.

Via Salivoli, Marina di Salivoli, Piombino

Al met al, duiken is Toscane is geweldig. Het is niet de toeristische trekpleister van Toscane, maar het is zeker de moeite waard om een keer het water in te gaan om de onderwaterwereld te ontdekken.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl