Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Evenementen

Bijzondere evenementen in Toscane

Evenementen genoeg in Toscane! Zeker in de zomermaanden barst het van de feestdagen of festivals. Zangfestivals, maar ook wedstrijden komen er aan te pas. Als je hier een liefhebber van bent, heb je genoeg festivals te bezoeken.

La Giostra dell’Orso

Op 25 juli is er elk jaar een groot feest in de stad Pistoia, genaamd La Giostra dell’Orso. Het is een feest ter ere van de beschermheilige van de stad, San Jacopo. Vier stadswijken van Pistoia strijden dan tegen elkaar door middel van een paardentoernooi. Op Piazza del Duomo kun je dit festijn bewonderen.

De Palio van Siena

De beroemde paardenrace van Siena die gehouden wordt op Piazza del Campo is een must als je van wedstrijden houdt. Zeventien wijken uit de stad strijden hier tegen elkaar en elk jaar staat het plein bol van sensatie. De Palio wordt elk jaar twee keer gehouden, één keer op 2 juli en één keer op 16 augustus. Dus niet getreurd als je die van juli mist: in augustus heb je nog een kans!

Bluesfestival van Pistoia

Dit zangfestival vindt ook plaats in Pistoia, maar is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Elk jaar komen er internationale sterren en tienduizenden bezoekers in de tweede week van juli naar Pistoia om daar feest te vieren. Als je van festivals en feesten houdt, kun je dus het best in juli naar Pistoia. Dan vinden er maar liefst twee evenementen plaats: het Bluesfestival en La Giostra dell’Orso!

Isola musicale d’Europa

Tussen eind augustus en begin september staat Elba bekend als Isola musicale d’Europa. Zowel klassieke muziek als jazz worden gespeeld op dit eiland. Overal op het eiland staan bandjes. Vanuit Livorno of Piombino kun je gemakkelijk de boot pakken naar Elba en een dagje van dit festival genieten!

Calcio Storico

Voor de voetballiefhebbers onder ons: op 3 juli moet je je dan in Florence bevinden! Hier spelen vier teams historisch voetbal. Dit is een wild en ruw traditioneel spel van Florence. Er zijn geen regels: alles is toegestaan. De wedstrijden vinden meestal plaats op Piazza Sante Croce. Na de wedstrijd barst de stad los in één groot feest. Bijzijn is meemaken!

De evenementen in Toscane zijn uiteenlopend en verschillend. Des te leuker om er meerdere te bezoeken!

Populaire bestemmingen

Toscana.nl