Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ijssalons

Het lekkerste ijs in de Italiaanse gelateria's

Wat kan er niet missen bij een vakantie in Italië? Juist, een ijsje. Probeer op zoek te gaan naar de ijssalons waarbij staat: Artigianale, ofwel handgemaakt ijs. Dit ijs is lekkerder en beter dan het andere ijs. Om je minder te laten zoeken, staan hier wat ijssalons in Toscane op een rijtje.

L’Isola del Gusto

Deze ijssalon bevindt zich in Volterra. Het ijs is handgemaakt en dat proef je! Het smaakt puur en natuurlijk. Ze hebben misschien wat minder keus dan de meeste ijssalons, maar de kwaliteit van het ijs is echt goed. IJsjes kosten gemiddeld €2 tot €4, afhankelijk van de soort en grootte. Je vindt deze heerlijke ijssalon in de Via Antonio Gramsci op nummer 3.

Gelateria di Piazza

Deze ijssalon wint bijna elk jaar de prijs voor het beste ijs: je kan hem echt niet missen dus! Een heerlijk, handgemaakt ijsje eet je in San Gimignano op Piazza della Cisterna. De salon staat bekend om de nieuwe soorten ijs die ze op de markt brengen, bijvoorbeeld de champelmo. Dit is een combinatie tussen champagne en grapefruit!

Grom

De Grom is een landelijke ijsketen en je vindt de salon in meerdere steden. In Toscane kun je hier een ijsje eten in onder andere Siena. Het vanille-ijs van Grom is gemaakt met een authentiek en geheim recept. Die moet je dus zeker proeven! Haast je dus naar Localita Banchi di Sopra, want daar kun je dit heerlijke ijs kopen.

Vivoli

Deze ijssalon ligt in Florence, aan de Via dell’Isola delle Stinche. Op nummer 7 vind je deze ijssalon, ook wel de beste ijssalon van Florence genoemd. Er staan lange rijen en dat is niet voor niets: het zijn de lekkerste ijsjes van de stad! Laat je dus niet afschrikken door de drukte voor en rondom de gelateria, want je moet dit zeker ook proeven.

La Bottega del Gelato

Haast je naar Piazza Garibaldi, want hier vind je de beste ijssalon van Pisa! De openingstijden van deze ijstent zijn ruim, waardoor je ’s avonds laat nog een ijsje kunt halen. Het plein is erg gezellig om daar van je ijsje te genieten.

Probeer dus zeker één van deze ijssalons uit, want je kan ze niet missen!

Populaire bestemmingen

Toscana.nl