Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Motorroutes

De mooiste motorroutes in Toscane

Toscane is een prachtige regio om te ontdekken, helemaal leuk is om dat op de motor te doen. Je bent meer in contact met de omgeving en je kunt op plaatsen komen waar je soms met de auto niet kunt komen. Een greep uit de mooiste motorroutes door Toscane.

Crete Senesi

Crete Senesi is ook wel de meest karakteristieke regio van het zuiden van Toscane. Het heeft veel gevarieerde uitzichten met glooiende heuvels, lange oprijlanen met cipressen en uitgestrekte maanlandschappen. Althans, het heeft veel weg van maanlandschappen. Door erosie zijn namelijk zogenaamde Biancane ontstaan; de typerende witte, kale heuvels, zonder enige begroeiing die lijken op een maanlandschap. Dit zorgt voor prachtige vergezichten met hier en daar een klein dorpje of een boerderij waar je lokale producten kunt kopen.

Motorroutes, Crete Senesi

Chianti route

De chiantigiana route is een route door een van de mooiste gebieden van Toscane. Deze route gaat dwars door het hart van de wijnstreek Chianti. Met een slingerweg rijdt je langs glooiende heuvels met ontelbaar veel wijngaarden. Vanuit Florence rijdt je over de SR222 naar Siena en kun je stoppen bij prachtige wijnboerderijen. De route is ongeveer 70 kilometer, maar trek hier zeker een dag voor uit om te kunnen stoppen bij de schattige wijndorpjes Greve, Panzano of Castellina.

Motorroutes, Chianti

Val D’Orcia route

In het zuiden van Toscane ligt de Val D’Orcia streek. Deze streek staat door zijn betoverend landschap op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Slingerende wegen met cipressen en pittoreske steden, dit is het echte Toscane! Onderweg zijn er verschillende uitkijkpunten waar je de motor even opzij kunt zetten om te genieten van de natuur en de streek.

Motorroutes, Val D’Orcia

Voordat je Toscane op de motor gaat ontdekken wil je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Zorg dat al je motorkleding in orde is en check of je helm nog goed zit. Heb je een nieuwe helm nodig? Check dan bijvoorbeeld de Shark Raw helm met afneembare bril van Helmonline.nl zodat je zorgeloos op weg kunt. Klaar om te gaan?

Populaire bestemmingen

Toscana.nl