Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Musea

Bijzondere musea in Toscane

Toscane staat bol van geschiedenis en monumenten. Waar kun je deze interessante ontwikkelingen beter volgen dan in een museum? De Toscaanse musea lopen erg uiteen en daardoor is het leuk en vernieuwend om deze eens te bezoeken! Hieronder staan een aantal minder bekende musea in Toscane.

Museo dell’Opera del Duomo in Siena

In Siena is dit museum een must-do. Dit kunstmuseum bezit namelijk werken van bekende architecten en kunstenaars. Het museum ligt op Piazza del Duomo, naast de dom van Siena. In het zomerseizoen zijn de openingstijden van 10:30 tot 19:00. Een toegangskaartje met vol tarief kost 7 euro. Binnen kun je een audiogids bestellen en zijn er rondleidingen.

Het Gucci-museum in Florence

Voor wie van mode en schoenen houdt, is dit museum perfect. Het Gucci-museum in Florence ligt op Piazza della Signoria nummer 10. Binnen beschrijft het museum de geschiedenis van het merk Gucci. De modegeschiedenis ligt aan je voeten en is zeer interessant. Op de website kun je nog meer informatie vinden over het museum.

Museo del Tessuto in Prato

De middeleeuwse stad Prato speelde vroeger een grote rol in de handel van textiel en stoffen. Deze stoffen zijn ook bewaard gebleven in Museo del Tessuto. De geschiedenis van textiel en stoffen wordt in dit museum uitgelicht. Je ziet niet alleen de geschiedenis van de bewerking van textiel, maar ook designer-stoffen. Het kleine textielmuseum is te vinden in de Via Puccetti. Op maandag is het museum gesloten en op dinsdag tot en met donderdag is het open van 10:00 tot 15:00. Vrijdag en zaterdag is het museum zelfs open tot 19:00!

Op zondag kun je bovendien de geschiedenis van textiel bewonderen van 15:00 tot 19:00. Voor informatie over tickets kun je een kijkje nemen op de website.

Museo Piaggio in Pontedera

De Italiaanse Vespa-scooter kom je overal tegen. Zo ook in het dorpje Pontedera, wat ten oosten van Pisa ligt, want daar is er in een oude fabriekshal een tentoonstelling van Vespa’s. Van de oude modellen tot de allernieuwste: elke scooter kan je bekijken. Salvador Dalí heeft zelfs een Vespa beschilderd, die hier ook tentoon staat. Het museum vind je in de Viale Rinaldo Piaggio 7. Op dinsdag tot en met vrijdag is het museum open van 10:00 tot 18:00. Op zaterdag kun je de Vespa’s bewonderen van 10:00 tot 18:00, maar met een uurtje siësta ertussen van 13:00 tot 14:00. In de zomermaanden is het museum ook op zondag open, van 10:00 tot 18:00. Kijk voor informatie over de tickets op de website.

Voor ieder wat wils dus: van modemusea tot Vespa-musea. Bezoek wat je interesseert en laat je verrassen door de Italiaanse kunst en cultuur!

Populaire bestemmingen

Toscana.nl