Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Pretparken

Pret voor het hele gezin!

Niets is zo leuk als een dagje pretpark in het buitenland. Als het niet te heet is, is rondstruinen in een pretpark heel leuk. Maar zelfs als het warm is, kun je je verkoelen door in één van de waterattracties te gaan. Hieronder staan een paar voorbeelden van pretparken in Toscane.

Cavallinomatto

Dit pretpark heeft genoeg attracties voor jong en oud. Je kunt afkoelen in de waterattracties, maar je kunt ook gillen in de hoge achtbanen. Bezoek de shows die worden gegeven in het park, zoals een watershow en een springshow. Kinderen die onder de 99 centimeter zijn, mogen zelfs gratis naar binnen! Een ticket kost ongeveer €24. In de zomermaanden is het park de meeste dagen open van 10:30 tot 18:30. Soms zitten er uitzonderingen tussen tot 19:00. In de wintermaanden is het park bijna altijd gesloten, behalve met Halloween.

Piccolo Mondo

Het pretpark Piccolo Mondo ligt vlakbij Pistoia. Er zijn 19 attracties, waaronder veel waterattracties. Zo is het niet te heet om een pretpark op warme zomerdagen te bezoeken. Er zit een groot waterpark naast, met veel glijbanen en een terras. In het pretpark zelf kunnen de kinderen over een kart parcours crossen of in een piratenboot zitten. Voor meer informatie en tarieven kun je een kijkje nemen op de website.

Parco Pitagora

Dit pretpark is niet erg groot, maar er zijn genoeg attracties om de kinderen een dag mee te vermaken. Het is meer een kinderpretpark met springkastelen, bootjes, draaimolens, trampolines en een achtbaan. De toegang is gratis, maar je betaalt voor de attracties die je gebruikt. Het kleinschalige pretpark is gezellig en knus en geeft ook de mogelijkheid om de kinderen wat losser te laten. Je zal ze namelijk niet snel kwijtraken.

Parco Bim Bum Bam

Parco Bim Bum Bam is een gezellig pretpark, perfect voor een uitstapje met de familie. Het pretpark ligt in Torre del Lago Puccini: een dorp vlakbij Lucca. De kinderen kunnen genieten van de glijbanen, springkastelen, kartparcours en een babypark. Voor de ouders zijn er genoeg terrasjes en restaurantjes om even te rusten terwijl de kinderen uit hun dak gaan. Je betaalt voor tokens, die je kan inzetten bij de attracties. De prijs van de tokens verschilt erg voor de attractie: soms betaal je maar vijftig cent voor een token en soms €2,50.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl