Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Uitgaan

Dansen en cocktails drinken

De uitgaanscultuur in Italië is anders dan in Nederland. Waar in Nederland tal van kroegen te vinden zijn waar voornamelijk jongeren komen om te dansen en te drinken, heeft uitgaan in Italië vaak als doel bij te kletsen. Vaak gebeurt dat in het begin van de avond ook met eten erbij. In de zomer speelt het uitgaan zich voornamelijk buiten op het terras af. In andere seizoenen staan ze binnen te borrelen. Natuurlijk zijn er ook echte discotheken waar tot diep in de nacht gedanst wordt. Toscana.nl verzamelde informatie over de discotheken en de borrelcafés.

Uitgaan in Florence

In Florence zijn een hoop gezellige barretjes. Daar is de moderne Sky Lounge Consorti in Hotel Continentale er één van. Met een prachtig uitzicht over de stad kun je hier genieten van je aperitief.

Om een avond los te gaan op de dansvloer kun je terecht bij discotheek YAB, waarvan de baas een van de bekendste discotheken van Italië runt. Elke dag is er een ander thema muziek. Hoe mooier je je kleedt, hoe sneller je wordt binnen gelaten.

Uitgaan in Versilia

De streek Versilia heeft een paar plaatsen waar gasten goed uit kunnen gaan. De discotheken in Versilia worden gebruikt door jonge Italianen die de zomer van hun leven willen hebben. De discotheken waar zij heen gaan liggen voornamelijk in Marina di Pietrasanta en in Forte dei Marmi.

Een chique discotheek in Marina di Pietrasanta is de Twiga Beach Club. Wanneer je met een grote groep bent, kun je hier Arabische tenten huren waarin je van luxe kunt genieten.

Een club waar velen heengaan voordat ze naar een discotheek gaan is de Costes. Voor €8 koop je een cocktail en daarbij inbegrepen zit dat je het hele buffet dat op de bar staat, mag nemen. Dit is typisch Italiaans. Daarna kun je van je drinken en eten genieten met een uitzicht op het strand.

Adres: Viale Achille Franceschi 6, Forte dei Marmi

Uitgaan in Maremma

Omdat velen in de zomer niet in het binnenland zijn, zijn veel discotheken hier gesloten. De volgende zijn nog open in de streek Maremma:

Wat overdag een waterpark is dat Acquavillage heet, wordt in de nacht een discotheek. Ze zijn er dol op dancemuziek en zijn op donderdag geopend van 21:00 tot 4:00 en op zaterdag van 00:00 tot 4:00. Deze plek heet ’s nachts dan ook Discovillage

Voor de ervaring van een openluchtdiscotheek met voornamelijk Italiaans publiek, is Tartana een aanrader. Let op: op avonden dat er speciale DJ’s draaien, kan de entree oplopen tot €30.

Adres: Puntone, Scarlino (Grosseto).

Telefoonnummer: 328 6122871

Er is veel mogelijk wanneer je een ouderwets avondje uit wil in Toscane. Het enige waar je op moet letten is op de entree en de openingstijden. In de zomer zijn aan de kust over het algemeen meer kroegen open dan in het binnenland.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl