Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wandelen

Wandelen door de heuvels

De Toscaanse heuvels zijn perfect om te wandelen en nog beter: het uitzicht wat je erbij hebt, maakt het ook nog eens heel erg indrukwekkend. Er zijn verschillende wandelroutes, voor beginners, gemiddelden en gevorderden. Maar laat je hier zeker niet door leiden, want de mooiste routes vind je zelf. Trek je wandelschoenen aan, smeer je in met zonnebrand, neem genoeg water en eten mee en ga op pad! Zo vind je de mooiste ongeschonden natuurplekjes.

Montalcino – San Quirico d’Orcia

Deze wandelroute start in Montalcino, een lieflijk dorp op een hoge heuvel in het midden van het Toscaanse landschap. De wandeltocht naar San Quirico d’Orcia is minder dan dertien kilometer en daardoor een prettige afstand voor een beginner. In drie en een half uur wandel je tussen wijngaarden, olijfbomen en vervallen, oude boerderijen. Het landschap is bijna magisch. In San Quirico d’Orcia wacht je een sfeervol dorp, waar je als kers op de taart een verkoelend ijsje kan eten.

Volterra – San Gimignano – Siena

Voor iedereen is het anders hoe ver ze kunnen lopen. Luister daarom goed naar je lichaam en laat je niet leiden door anderen. Als je wil en kan, kun je een wandeltocht van 50 kilometer lopen. Deze tocht loopt van Volterra via San Gimignano naar Siena toe. Misschien is deze tocht niet ideaal om op een hete zomerdag te lopen, maar voor wandelaars die in het voor- en najaar komen is het stukken beter! Je komt langs drie leuke steden in Toscane en je bent de hele dag op pad.

Cinque Terre

Hoewel Cinque Terre niet in Toscane ligt, maar nét erbuiten, is het zeer gemakkelijk bereikbaar vanuit Toscane. De wandelpaden die de vijf dorpjes met elkaar verbinden, zijn sowieso een verademing. Je loopt tussen wijnterrassen en dorpen die tot UNESCO Werelderfgoed zijn verklaard. Een prachtig stuk ligt tussen de dorpjes Corniglia en Monterosso. Het wandelpad loopt bovenop de rotsen met een prachtig uitzicht over Middellandse Zee. Je kan zelf bepalen hoe ver je loopt en op welk punt je omkeert.

Kortom: genoeg keuze uit wandeltochten! Zorg ervoor dat je altijd genoeg eten en drinken bij je hebt, want het kan zijn dat je een paar uur door het landschap wandelt zonder een tentje tegen te komen. Wijk ook eens van de route af als je denkt dat een ander stuk mooier is. Zo ontdek je Toscane pas echt.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl