Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Winkelen

Gezellig shoppen

In Toscane zijn een heleboel kleine en grote steden waar je een middagje kunt winkelen. Het voordeel van de grotere steden is dat de winkels tussen de middag vaak open blijven. In kleinere dorpjes en stadjes sluiten de winkels tussen de middag een paar uur, als gevolg van de siësta. Rond 13:00 sluiten ze en rond 16:00 zijn de meeste winkels weer open. Toscana.nl heeft wat tips verzameld om goed te kunnen shoppen, ook met kinderen.

Winkelen in Florence

Florence is de ideale stad om te shoppen. De bekendste winkelstraten zijn de Via de’ Tornabuoni (een chique straat), de Via Calimala en de Via Maggio. De Via Maggio is vooral bekend om de kunst en om de antieke spullen. De Via Calimala biedt vooral betaalbare kledingwinkeltjes. Daarnaast is er een aantal winkelcentra in Florence. De grootste zijn The Mall en de Barberino Designer Outlet.

Winkelen in Volterra

Winkelen in Volterra is een aanrader voor de liefhebbers van hebbedingen en cultuur. Echte internationale kledingwinkels zal je er niet aantreffen, maar wel kookwinkeltjes en dergelijke. Parkeren kan ook makkelijk op één van de goed aangegeven parkeerplaatsen, waarna je met trappen de stad in komt. Kookspullen, kleding, zwemartikelen en sieraden zijn de spullen die je in de winkels ziet liggen. Ook is er een sieradenwinkel gelegen die kwalitatief goede horloges verkoopt.

Winkelen in Siena

Shoppen in Siena kan vanaf het centrale plein Piazza del Campo. Er zitten verschillende kleding-, souvenirs- en sieradenwinkeltjes. De belangrijkste winkelstraten zijn de Via Banchi di Sopra en de Via di Citta. Hier zitten bekende Italiaanse en internationale merken zoals de Kiko en de Intimissimi.

Winkelen in Lucca

In Lucca kun je je uren vermaken op de Via Fillungo. Naast bekende kledingwinkels, zijn hier ook de kookwinkeltjes, delicatessezaken en wijnzaken gelegen. Op Piazza San Michele 34 bakt de bekendste bakker van de stad zijn brood. Hij verkoopt bovendien een echte specialiteit: een zoet broodje met rozijnen en anijssmaak.

Winkelen in Pisa

Bij het winkelen in Pisa zal de hoeveelheid leren goederen opvallen. Dit is iets typisch van de stad. Campo dei Miracoli is de meest centrale plek om te winkelen. Naast de leren spullen, vind je er ook internationale kledingwinkels die allemaal de laatste mode verkopen. Natuurlijk zijn er ook souvenirwinkels aanwezig die allemaal de bekende sleutelhanger met de toren van Pisa verkopen.

Shoppen in Toscane is geen enkel probleem. Hoe kleiner de stad, hoe makkelijker parkeren en hoe minder ver je zal moeten lopen. In grotere steden is meer variatie in winkels en daar zullen meer bekende winkels gevestigd zijn.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl