Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5 x mooie Toscaanse dorpjes

Soms zijn de kleinschalige dorpjes zoveel beter dan de massale steden

Naast de mooie grote steden waar Toscane erg bekend om staat, biedt het gebied ook kleine, typische dorpjes die overstromen van de lokale cultuur. Vermijd het massa-toerisme, waan je door de mooiste straatjes en bezoek de beste restaurantjes tussen de locals. Ik heb 5 mooie Toscaanse dorpjes op een rijtje gezet.

Pienza

Een kleinschalig maar toch bekend dorpje dat al door veel toeristen bezocht is. Toch heeft het de Toscaanse authentikiteit zonder Het oude centrum stamt nog uit de 15de eeuw. Parkeerplekken zijn er genoeg, en vanaf het cetrum is alles te voet te bereiken. Natuurlijk heeft Pienza ook veel toeristische winkeltjes, wat wil je anders in zo’n mooi dorpje. Maar als je daar doorheen kijkt vind je een traditionele slagerij en kaaswinkels. Probeer zeker een stukje kaas te bemachtigen, dat is waar Pienza bekend om staat!

cheese-341750_960_720

Barga

Barga behoort ook tot de 5 mooie Toscaanse dorpjes door de behouden stadsmuren die nog goed zijn bewaard. Het leuke aan Barga is dat, zodra je je auto buiten de stadsmuur hebt geparkeerd, je binnen de muren bijna geen auto’s zult zien. Het dorpje is heel oud, het is zelfs voor onze jaartelling gebouwd, en dat voel je. Doordat er bijna geen auto’s zijn toegestaan binnen de muren, is het alsof je een stap terug in de tijd doet zodra je de stadspoort onderdoor loopt. Als je toch in Barga bent, klim eens naar het hoogste gedeelte van de stad om daar de Duomo van Barga te vinden; een prachtige kerk gebouwd rond de 11de eeuw.

Canneto

Een mini dorpje met maar een paar straten, en desondanks toch een bezoekje waard! Als je in de buurt bent, is dit zeker leuk om te bezoeken. Het dorpje is nog zo authentiek, dat zelfs de inwoners staat te kijken als er toeristen voorbij lopen of op hun terras zitten. En dat zie je niet veel in Toscane! de oude stadsmuur dient als uitkijktoren voor een wijd beeld over Toscane. De historische straten bewandelen is al een belevenis op zich!

Giglio Porto

Giglio Porto is alleen al leuk omdat het op het eiland Giglio ligt. De naam Porto is afgeleid van de haven en ligt dus ook aan de kust. Dit kleine dorpje is om de haven heengebouwd, dus je zult de huizen bijna allemaal naar de haven gericht zien staan. De kleurrijke huisjes varieren in kleur van blauw tot roze en oranje. Hadden we maar zulke vrolijke huisjes in Nederland! Ondanks dat er slechts 600 mensen wonen, zijn er super veel activiteiten te beleven! Bezoek leuke restaurantjes aan de boulevard, ga winkelen in de kleine Italiaanse boektiekjes, zonnen op het zandstrand of  ga snorkelen en duiken. En dit allemaal aan die ene boulevard van Giglio Porto!

giglio_porto

Suvereto

Een op een heuvel gebouwd dorpje mer een autovrij centrum. Er zijn veel kerken te bezoeken die ieder een eigen uitstraling hebben. Genoeg Toscaanse kerken bezocht? Ga naar het Middeleeuwse kasteel La Rocca Aldobrandeschi in Suvereto. Dit kasteel is nog in hele goede staat en dus zeker een bezoekje waard. Ook leuk is het Il Palio Delle Botti, een evenement dat elke jaar is mei en augustus wordt gehouden waarbij inwoners wijnvaten over de middeleeuwse straatjes van Suvereto moeten duwen. De winnaars mogen zelfs deelnemen aan het nationale kampioenschap! Een kort evenement waarbij je veel Toscaanse klederdracht en muziekanten zult zien.

rocca_di_suvereto

Dit was mijn top 5 met mooie Toscaanse dorpjes, ook al zijn er nog zoveel meer! Een keer wat anders dan Pisa of Florence.

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Toscana.nl