Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Auto huren

De manier om niets te missen van prachtig Toscane

Met het vliegtuig naar Italië is ideaal. Het kost weinig tijd en je hoeft niet achttien uur lang opgepropt te zitten in een volgepakte auto. Alleen kun je je op de bestemming zelf niet altijd even goed vervoeren. Daarom is een auto huren een handige optie voor als je met het vliegtuig naar Toscane gaat. Hieronder staan wat autohuur tips in de grote steden.

Auto huren Pisa

Meestal vlieg je op Pisa als je vanuit Eindhoven vliegt. Om vanaf de luchthaven naar je bestemming te komen, is het altijd handig om direct in de stad een auto te huren. Zo kom je relaxed aan op je bestemming. Op Pisa Airport zijn er veel autoverhuurbedrijven te vinden die je auto’s aanbieden waar je direct mee kan wegrijden. Je huurt bijvoorbeeld bij Interrent voor ongeveer €8 per dag een Fiat 500 met vier zitplaatsen en airco. Tevens kan je allerlei extra’s toevoegen, zoals kinderstoeltjes. Let goed op de prijzen per auto. Er zijn auto’s die duurder zijn, maar die dan bijvoorbeeld al een dekking van het eigen risico hebben. Bedenk dus wat je wilt en selecteer daarop. Op het vliegveld zijn er genoeg mensen aanwezig om je te helpen bij je keuze.

Auto huren Florence

Vlieg je vanuit Nederland op Florence? Daar is het ook geen probleem om een auto te huren. Bij Autovia huur je bijvoorbeeld al een Fiat Panda voor vijf personen vanaf €11 per dag. Er mag gratis ook nog een andere bestuurder rijden. Sommige auto’s bieden meer dan andere auto’s. Zo heb je auto’s met wifi of airco. Hoe meer een autobedrijf je biedt, hoe duurder je uitkomt. Laat je dus niet te veel verleiden door allemaal extra’s, maar bedenk van tevoren wat je nodig hebt in een auto. Selecteer op basis daarvan de juiste auto.

Verzekeringen

Bij het huren van een auto kun je voor verschillende soorten verzekeringen kiezen. Kies je voor een ongedekte verzekering, dan wil dat zeggen dat je niks betaalt qua verzekering. Alle schades betaal je zelf, net zoals diefstal van je autosleutels of diefstal van de auto zelf.

Voor gemiddeld €6 per dag sluit je een dekkende verzekering af. Hierbij betaal je dat bedrag per dag en geeft dit je dekking over de schades en diefstal. Meestal krijg je schades tot ongeveer €750 helemaal vergoed.

Als je helemaal zonder zorgen op vakantie wilt, kan je ook een extra verzekering afsluiten. Deze kosten meer, meestal rond de €10 per dag. Als je deze verzekering kiest, worden alle kosten volledig gedekt en hoef je zeker weten niets zelf te betalen.

Kortom: bedenk van tevoren wat je het liefst wilt en wat voor verzekering je nodig hebt. Als je vragen hebt, kan je die altijd stellen bij de autoverhuurbedrijven op het vliegveld. Zij hebben er verstand van en zullen je zeker verder helpen.

Weet je nog niet helemaal welke auto je wilt huren en wil je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken? Kijk dan eens op Holidaycars. Via ons krijg je hier nu 10% korting!

Populaire bestemmingen

Toscana.nl