Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Eilanden

Toscane heeft zeven eilanden: elk met hun eigen schoonheid en pracht. Elba, Giglio, Montecristo, Giannutri, Capraia, Gorgona, en Pianosa behoren tot deze eilanden. Samen dragen ze de naam “De Toscaanse Archipel”.

Elba

Een van de grootste eilanden van Toscane is Elba. Dit eiland is vooral bekend geworden vanwege Napoleon, die hier een tijd verbleef. Het eiland heeft een visachtige vorm en je kan er komen met de boot vanuit heel veel plekken aan de Toscaanse kust, bijvoorbeeld Piombino of Livorno. Je arriveert meestal in de havenstad Portoferraio of in Porto Azzurro. Beide steden zijn leuk om een dagje te bezoeken. Verder vind je op Elba de mooiste stranden! Ze bestaan vaak uit kiezels, maar het water is helderblauw en perfect om te snorkelen. Er is wel een lang zandstrand, genaamd Procchio. Duikers en andere watersporters hebben hun plek hier gevonden.  

Een must-do op Elba is rijden naar het panoramapunt Capoliveri. Hier heb je een geweldig uitzicht over de zee en over een deel van het eiland.

Giglio

Volgens de lokale bevolking van de eilanden is Giglio het mooiste eiland van Toscane. Dit wordt vooral toegekend vanwege de lange zandstranden en het helderblauwe water. Snorkelen is hier een must. Je ontdekt de hele onderwaterwereld op dit eiland. Niet alleen zandstranden maken de kust van Giglio tot een geweldige kust, maar ook de rotskust is prachtig. Via een veerboot raak je op dit eiland. Je kan vanaf meerdere plekken opstappen, zoals bij Porto Santo Stefano en meestal is de boot van de maatschappij Toremar. Je kan zelf kiezen hoe laat je wil gaan, dus zoek dat goed uit voor vertrek.

Montecristo

Montecristo is een onbewoond eiland. In 1970 werd het als beschermd natuurgebied verklaard. Zonder toestemming is het verboden om op het eiland te komen. Er is een ruïne te vinden van een klooster uit de dertiende eeuw. Het klooster werd bijna 200 jaar later verwoest door piraten. De ervaring van een onbewoond eiland is natuurlijk gaaf, maar zorg dat je de toestemming goed op orde hebt als je hierheen wil. Ga er zeker niet vanuit dat je toegang krijgt tot het eiland. Vooral wetenschappers krijgen toegang en verder wordt er maar een handjevol mensen toegelaten.

Meer informatie over andere eilanden? Op de pagina Toscaanse Archipel vind je informatie over de andere eilanden van Toscane!

Populaire bestemmingen

Toscana.nl