Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Italiaans leren

Leer de taal van de liefde

Hoe handig is het om een woordje over de grens te kunnen spreken? Nooit meer moeite willen hebben met een pizza of een wijntje bestellen in Italië? Leer Italiaans!

Zelf oefenen

Er zijn allerlei cursussen beschikbaar om in een snelle tijd Italiaans te leren. Probeer je eerst te richten op zinnen en woorden die je snel nodig zal hebben. Makkelijke woordjes zoals ‘’ja’’ (sì), ‘’nee’’ (no), ‘’dankjewel’’ (grazie) en ‘’alsjeblieft’’ (prego/per favore). Italianen zijn vrij beleefd, dus let erop dat je altijd alsjeblieft en dankjewel zegt. Verder zijn ze al snel tevreden als je in een restaurant de rekening in het Italiaans vraagt (il conto, per favore). Eenmaal in Italië zijn de mensen niet de moeilijkste en willen ze je vaak maar al te graag helpen. De jongere generatie in Italië spreekt beter Engels dan de ouderen, dus houdt hier rekening mee!

Voorbereid op reis

Als je helemaal voorbereid op vakantie wil gaan, kan je er ook voor kiezen om een pocketwoordenboek of vertaalgids mee te nemen naar Italië. Neem bijvoorbeeld de boeken van Prisma. Als je deze bij je hebt, kun je gemakkelijk reageren op verschillende situaties. Deze kost zo’n €30. Je kan er ook voor kiezen om Italiaans voor Dummies op reis aan te schaffen. Dit boekje staat ook vol met situaties die je op reis nodig zal hebben. Je kan hierna jezelf voorstellen, een praatje maken, jezelf verstaanbaar maken in de supermarkt, in een restaurant en op een kantoor. Dit boekje kost €12,99.

Lessen volgen

Wil je echt vloeiend Italiaans leren spreken? Neem dan Italiaanse lessen in Nederland! In Den Haag kan je bijvoorbeeld een taalcursus volgen op verschillende niveaus. Het seizoen start in april en er zijn 11 lessen die je kan volgen. Elke week is er één les, zodat je voor de zomer goed Italiaans kan spreken.

Mocht Den Haag nou te ver zijn, kan je er ook voor kiezen om een taaltraining in Vught te volgen. Hier wordt een persoonlijke taaltraining voor je samengesteld en krijg je ook individuele training. Je leert in korte tijd de Italiaanse taal, cultuur en manier van communiceren.

Bestemmingen in Toscane

Toscana.nl