Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een pittoreske, middeleeuwse stad die je helemaal betoverd: dat is Castiglione della Pescáia. De stad ligt aan de kust en is nog niet helemaal ontdekt door het massatoerisme. Dat maakt de stad tot een heerlijke locatie. Castiglione della Pescáia ligt middenin de natuur en steekt daarbovenuit, doordat de stad op een rots ligt. Op heldere dagen kun je zelfs de Toscaanse Archipel zien liggen.

Vissersdorpje

Van oorsprong was de stad een vissersdorpje. Dat merk je ook aan de diverse visgerechten die de restaurants in Castiglione della Pescáia serveren. De lokale bevolking noemt Castiglione della Pescáia ook wel de mooiste badplaats aan de kust. Dat is zeker terecht, want de stad wordt omringd door prachtige middeleeuwse stadsmuren en een burcht. Vanaf verschillende plekken in de stad heb je een panoramisch uitzicht op zee.

Bezienswaardigheden

De stadsmuren en de burcht zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Ook Castello di Castiglione della Pescáia moet je echt gezien hebben! Het is helaas niet mogelijk om de binnenkant van het kasteel te bekijken. Het kasteel is namelijk tegenwoordig in privébezit. Desalniettemin is de buitenkant van het kasteel prachtig en zeker de moeite waard om een keer gezien te hebben.

Binnen de stad staat een 16e eeuwse kerk, de Pieve di San Giovanni Battista. De toren van de kerk is gebouwd op de stadsmuren. Daardoor is het bezoeken van de kerk goed te combineren wanneer je tegelijkertijd de stadsmuren aan het bezoeken bent. 

Dineren

In het centrum vind je genoeg winkels, restaurants en terrasjes. Door de hoeveelheid vis die er gevangen wordt, heeft bijna elk restaurant verse visgerechten op de kaart staan. Bij Ristorante Miramare smaakt de vis alsof het direct na de vangst bereid is. Daarnaast diner je hier met zicht op zee, doordat het restaurant gelegen is aan het strand. Het restaurant ligt aan de Via Vittorio Veneto op nummer 35. Vooraf reserveren is zeker aan te raden!

Ben je op zoek naar een hippe beachclub waar je onder het genot van een cocktail kunt genieten? Dan moet je bij Skipper Beach Club zijn. Naast een drankje kun je er ook dineren van het buffet. Ook hier zijn visgerechten de specialiteit. Voor de kinderen zijn er alternatieve kleine gerechten aanwezig. Je kunt een tafeltje met uitzicht over de kust nemen, waar ’s avonds prachtig de zon onder gaat. De Skipper Beach Club vindt je aan de Via Roma 30.

Kortom, in Castiglione della Pescáia is er genoeg te doen! De bezienswaardigheden zijn interessant voor overdag en ’s avonds kun je genieten in een restaurant aan zee.

Bestemmingen in de buurt van Castiglione della Pescáia

Toscana.nl