Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Cortona

Wandel de kruisweg naar Via Crucis

De middeleeuwse stad Cortona ligt in Toscane, vlakbij de grens met Umbrië. De stad is gebouwd aan de voet van een heuvel. Als je de heuvel beklimt, heb je een geweldig uitzicht over de stad en over het Trasimeense Meer. Vanuit het centrale Piazza della Repubblica kun je alle kanten op om van de stad te genieten.

Bezienswaardigheden

In Cortona bruist het van de bezienswaardigheden. Op Piazza della Repubblica zijn in de zomer vaak optredens van zangers. In de avonden is er allerlei entertainment, zoals theater en concerten. Deze zomeravonden zijn favoriet bij de lokale bevolking vanwege de goede sfeer.

Zoals bij elke stad in Toscane heeft ook Cortona een Duomo. Het is altijd de moeite waard om deze te bezoeken. Naast de Duomo ligt het Museo Diocesano. Het museum kenmerkt zich vooral door de vele religieuze kunstwerken.

Wandelen

In Cortona kun je prachtig wandelen, mede doordat de stad onderaan een heuvel is gebouwd. Ga de heuvel op en geniet van het prachtige uitzicht. Voor een unieke route loop je vanaf Piazza Garibaldi naar de Via Crucis. Vertaald is dit de Kruisweg. Mozaïeken kunstwerken vormen een route naar boven. Deze kunstwerken symboliseren het lijden van Jezus tijdens zijn Kruisweg. Het is leerzaam en interessant om deze weg te volgen en tegelijkertijd maak je ook een religieuze wandeling. Bovenaan de Via Crucis staat de prachtige kerk Madonna del Calcinaio. Dit is een echte beloning voor het bewandelen van de Via Crucis.

Dineren

Schuif aan bij de culinaire restaurants in Cortona. Ben je op zoek naar een betaalbaar restaurant met goede service? In de keuken van Cortona Bistrot werkt een echtpaar. Ze bedienen je met passie. De menukaart is gevarieerd, van truffel tot kalkoenfilet met zongedroogde tomaten en noten. Cortona Bistrot vind je in de Via Santa Margherita 13.

Na een heerlijk diner is er altijd nog plek voor een ijsje. In de Via Nazionale, op nummer 71, bevindt zich de lekkerste ijssalon van Cortona. Bij Gelateria Dolce Vita kun je het letterlijke zoete leven proeven met de heerlijke ijsjes.

Cortona is dus een perfecte stad om een dagje in rond te struinen. Wandel naar culturele bezienswaardigheden en sluit in stijl af met een Toscaans gerecht en natuurlijk een gelato.

Bestemmingen in de buurt van Cortona

Toscana.nl